Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Mòduls de suport als CAP del Pirineu per facilitar el doble circuit COVID i no COVID

Mòduls de suport als CAP del Pirineu per facilitar el doble circuit COVID i no COVID

El departament de Salut vol que entrin en funcionament abans de l'estiu. En una primera fase està previst fer-hi proves PCR, tests ràpids i vacunacions, entre d’altres. Aquesta setmana comença a vacunar-se el personal de tots els centres educatius
Mòdul instal·lat al costat del CAP Sant Rafael, a Barcelona (Foto: Departament de Salut)
16/02/2021 17:55

El Departament de Salut vol instal·lar mòduls de suport als centres d’atenció primària d’arreu de Catalunya. Es tracta d’espais situats al costat mateix dels CAP, que tindran com a objectiu desenvolupar l’activitat COVID i no COVID en llocs diferenciats.

La voluntat és traslladar-hi l'activitat relacionada amb el coronavirus, com proves PCR, tests ràpids, identificació de contactes, exploracions o vacunacions. Així, es garantiran els dobles circuits i una major seguretat de professionals i ciutadans dins dels centres. En els mòduls també s’hi podrà fer l'atenció a persones amb problemes respiratoris i símptomes de COVID-19.

De moment s’ha previst col·locar un total de 120 mòduls arreu del país, una xifra que podria ampliar-se en funció de les necessitats de cada territori. A la regió de l'Alt Pirineu i Aran, se n'instal·laran 6 als CAP de la Seu d'Urgell, el Pont de Suert, Sort, la Pobla de Segur, Tremp i Oliana.

El desplegament d’aquestes estructures, que va començar la setmana passada, es fa en espais propers als centres, en terrenys propis o cedits pels ajuntaments o altres institucions. El pressupost mitjà de construcció i equipament mèdic de cadascun dels mòduls és de prop de 70.000 euros. La seva durada serà de dos a quatre anys, segons cada cas, i la gestió anirà a càrrec dels mateixos equips d’atenció primària (EAP).

Continua avançant el procés de vacunació

D'altra banda, el Departament de Salut ja té preparat el procediment per començar a vacunar, aquesta setmana i amb la vacuna d’AstraZeneca, el personal de tots els centres educatius d’escoles i instituts de Catalunya de fins a 55 anys. De fet, aquest dimarts el Departament d'Educació notificarà a tot aquest personal l'inici del procés de vacunació.

Cada una de les persones que treballa en els centres educatius rebrà un SMS al seu telèfon mòbil, que la redirigirà a un web per autoprogramar-se quan i on vol ser vacunada. L’operativa permetrà als professionals que escullin entre un dels 37 centres vacunals de COVID-19 que Salut ha desplegat arreu de Catalunya, i entre algunes franges horàries establertes. Està previst que aquest mateix dimecres ja s'obri el torn per començar a vacunar-se.

D’aquesta manera, continua avançant a Catalunya el procés de vacunació. A finals d’aquesta setmana també es preveu començar a vacunar grans dependents i persones majors de 80 anys, mentre que la setmana passada ja es va iniciar la vacunació de cossos de seguretat i emergències de Catalunya –com els Mossos d’Esquadra-, professionals sanitaris de segona línia, sociosanitaris i col·lectius professionals prioritzats, com farmacèutics, logopedes, fisioterapeutes i psicòlegs.