Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Montferrer i Castellbò demana un Pla Director i un estudi de viabilitat de l'aeroport

Montferrer i Castellbò demana un Pla Director i un estudi de viabilitat de l'aeroport

El consistori alturgellenc ha presentat al.legacions al Pla Especial urbanístic per a la delimitació del sòl de la infraestructura
Aeroport de la Seu - Imatge aèria
03/04/2008 10:37

L’Ajuntament de Montferrer i Castellbò ha sol.licitat a la Generalitat de Catalunya que presenti un Pla Director i un estudi de viabilitat de l’aeroport de la Seu d’Urgell, abans que s’aprovi el Pla Especial urbanístic per a la delimitació del sòl de la infraestructura. El consistori ha fet arribar aquesta petició al departament de Política Territorial i Obres Públiques a través d’un conjunt d’al.legacions al Pla, que s’han enviat aquesta mateixa setmana.

L’alcalde del municipi alturgellenc, Ramon Fierro, ha manifestat que no s'han respectat els tràmits: ‘No es pot anar expropiant si no se sap si serà una iniciativa rendible, o bé quina ha de ser la longitud de la pista’. Fierro també considera que els criteris del DPTOP poden distorsionar els planejaments propis: ‘Caldria que fossin ells els que se’ns adaptessin, i no pas al contrari’.

El responsable polític de Montferrer i Castellbò s’ha mostrat decebut per ‘la manca d'informació del Govern envers els municipis afectats pel projecte’. I ha lamentat: ‘No és lògic que no s’hagi estat treballant en tot moment d’esquena als consistoris’. L’Ajuntament ha sol.licitat que es tingui en compte l’opinió dels veïns, ‘que al cap i a la fi són els que hauran de patir avantatges i desavantatges d’un equipament com l’aeroport’.

Recordem que el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) va fer públic a finals del mes de gener l’edicte que informava sobre l’acord de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Lleida referent a la ratificació de l’aprovació inicial del Pla especial urbanístic per a la delimitació del sòl de l’àmbit del futur aeroport de la Seu d’Urgell, promogut per la Secretaria per a la Mobilitat.

Ara ja ha finalitzat el termini d’informació pública perquè aquells qui ho consideressin oportú presentessin al.legacions al projecte. Un cop esgotat el període d’informació pública, el govern atorga audiència als Ajuntaments de Montferrer i Castellbò i Ribera d’Urgellet. Posteriorment se sol.licitarà al promotor del Pla que hi incorpori una memòria ambiental.

Amb la publicació de l’edicte es va suspendre a la zona del Pla Especial l’atorgament de llicències de parcel.lació de terrenys, edificació, reforma, rehabilitació o enderrocament de construccions, com també d’instal.lació o ampliació d’activitats o usos i d’altres autoritzacions municipals connexes.