Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Montilla afirma que la Generalitat "ha de treure aigua d'on n'hi hagi"

Montilla afirma que la Generalitat "ha de treure aigua d'on n'hi hagi"

El president assegura que el transvasament del Segre forma part de "les previsions perquè la gent tingui aigua", si bé desitja que "no sigui necessari"
28/03/2008 13:39

El president de la Generalitat, José Montilla, ha justificat avui el projecte per transvasar aigua de la capçalera del Segre cap a Barcelona tot afirmant que "haurem de treure aigua d'on n'hi hagi, sense treure-la a ningú".

En un comunicat emès pel departament de Presidència, Montilla engloba la desviació del Segre en l'"obligació" del Govern d'"estudiar totes les possibilitats i treballar en el pitjor dels escenaris, perquè hem de garantir el consum d’aigua als ciutadans”. El president català espera que “tant de bo no sigui necessari ni captar aigua del Segre, ni portar aigua amb vaixells”, però, tot seguit, reitera: “si no plou hem de tenir fetes les previsions perquè la gent tingui aigua”.

Montilla ha promès que "qualsevol infraestructura que es faci per captar aigua del Segre serà amb caràcter puntual i temporal" i afirma que "la solució estructural, l’aposta, són les dessalinitzadores”. Tanmateix, segons la planificació del Govern mateix, de les que hi ha projectades a Barcelona la primera no entrarà en funcionament fins a l'abril de l'any vinent.