Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Mor Tonet Bolló Novensà, l'home de més edat de la Seu d'Urgell

Mor Tonet Bolló Novensà, l'home de més edat de la Seu d'Urgell

Nascut el 1917 als Castells, va treballar de ramader fins al 1987, quan es va jubilar i va anar a viure a la capital comarcal amb la família. El juny passat va celebrar el 103 aniversari
Tonet Bolló Novensà (1917-2021)
03/02/2021 20:15

Aquest dimecres ha mort als 103 anys Tonet Bolló Novensà, que aquests darrers anys ha estat l'home de més edat de la Seu d'Urgell. Nascut el 13 de juny de 1917 al poble dels Castells (a l'actual municipi de les Valls d'Aguilar), Bolló vivia amb la seva família a la capital de l'Alt Urgell des del 1987, quan es va jubilar.

L'any 2017, Tonet Bolló va rebre la Medalla Centenària que la Generalitat concedeix a tots els padrins i padrines de Catalunya que compleixen un segle de vida. Des de llavors, l'Ajuntament de la Seu d'Urgell també l'havia felicitat personalment cada any, tal com fa amb tots els veïns de la ciutat que arriben a aquesta edat o la superen. Des de l'inici de la pandèmia, aquestes felicitacions es fan en format virtual, per la qual cosa el juny passat ja no es va trobar presencialment amb els representants del consistori. La Regidoria de Gent Gran s’ha sumat al condol a la família.

En Tonet de Cal Jan-Roy era "un caminador insaciable, ramader de tota la vida i apassionat del seu bestiar", tal com el defineixen des de la seva família en la nota necrològica que ha publicat el Tanatori Les Magnòlies. També en destaquen que quan va decidir baixar a viure a la Seu "es va fer un lloc entre els seus amics pel seu caràcter obert, alegre i afable", com també per "les ganes de viure i el seu tarannà", cosa que li ha permès arribar a "103 anys molt ben portats".

Ateses les circumstàncies sanitàries actuals, no es realitzarà exèquies funerals. La família ha agraït les mostres de condol i escalf rebudes.