Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Mor un pacient del Sant Hospital ingressat per coronavirus

Mor un pacient del Sant Hospital ingressat per coronavirus

És la tercera defunció al centre mèdic urgellenc en l'actual segona onada de contagis. Hi segueix havent una trentena de positius aïllats a domicili i 188 persones més en quarantena com a contactes directes. El risc de rebrot és a 630 punts
Evolució dels casos de coronavirus les darreres sis setmanes, a totes les comarques catalanes (Dades Obertes Gencat / Gerard Giménez Adsuar)
15/10/2020 12:55

Un dels pacients ingressats al Sant Hospital ingressat per coronavirus ha mort aquest dijous, segons ha informat aquest migdia el centre mèdic urgellenc. És la tercera defunció registrada a la Seu d'Urgell des de l'inici de l'actual segona onada de contagis de la COVID-19. Segons el mateix balanç, a l'hospital de la capital alturgellenc ara hi ha 5 persones en seguiment per complicacions de la malaltia.

Paral·lelament, a l'Àrea Bàsica de Salut de la Seu hi segueix havent 30 persones aïllades a domicili per positiu confirmat, que se sumen a les 188 que també estan confinades com a contactes directes dels positius; és a dir, 16 persones més que el dia anterior.

El risc de rebrot a la Seu es manté alt i a data d'avui és de 630 punts, tot i que ha baixat 42 punts respecte a ahir dimecres. També ha disminuït lleugerament la taxa de reproducció del virus a set dies (Rho7), que ara és a 1,98 (-0,06). Això significa que, de mitjana, cada persona encomanada transmet el virus a dues persones més, quan el límit recomanat és d'1. Al conjunt de l'Alt Urgell, el perill de rebrot és a 493; i la Rho, a 1,96.

Alt Urgell, Cerdanya i Aran tornen a superar el límit de positius

Aquest increment del risc dels darrers dies també el reflecteix el recull de dades comarcals publicat per l'analista Gerard Giménez Adsuar. Després que al setembre es va aconseguir estar per sota del límit de referència alemany (50 casos nous per cada 100.000 habitants), l'Alt Urgell ja suma una segona setmana en color groc. La setmana passada es va superar per poc aquest límit i els darrers dies ha augmentat la incidència fins a arribar a un nivell al voltant de 125, cosa que significa més d'un positiu per cada mil habitants. El mateix passa a l'Aran, que ara està a un nivell aproximat de poc més de 50 després que la setmana passada es va enfilar fins a més de 160.

De la seva part, la Cerdanya segueix una setmana més en color vermell i es manté com la comarca amb més casos de l'Alt Pirineu. Aquests darrers dies ha registrat uns 200 casos nous per cada 100.000 habitants (és a dir, 2 per cada mil), tot i que ha reduït la incidència respecte a l'índex de 600 a què va arribar ara fa un mes.

En canvi, la situació es manté controlada tant al Pallars Sobirà com al Jussà, amb un volum de casos per sota de 50. I les millors dades de la regió pirinenca -i de tot Catalunya- són a l'Alta Ribagorça, on les darreres tres setmanes no s'hi ha diagnosticat ni un sol cas nou.

Onze comarques en alerta vermella

Pel que fa a la resta del país, a banda de la Cerdanya hi ha 10 comarques més en color vermell. Preocupa especialment la situació de dues de les més poblades: el Barcelonès i el Vallès Oriental. Després que ja portaven diverses setmanes en color groc, totes dues ja han superat els darrers dies el límit de 150/100.000 hab. Encara a l'Àrea Metropolitana, el Vallès Occidental, el Baix Llobregat sumen més d'un mes i mig sense baixar del color groc (entre 50 i 150 casos/100.000).

De la seva part, el Gironès ja suma cinc setmanes en alerta vermella. També han entrat els darrers dies en aquesta situació Osona, el Pla de l'Estany, la Segarra, les Garrigues, el Priorat, el Baix Camp i el Baix Ebre.

Mostrar formulari de contacte