Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Mor Ventura Canturri Balletbò, recuperador del Ball Cerdà

Mor Ventura Canturri Balletbò, recuperador del Ball Cerdà

L'activista cultural va ser una de les persones que va mantenir i reactivar la tradició al llarg de les anteriors dècades. També va dirigir les Caramelles i Sant Cristòfol, va impulsar la Processó i va estar vinculat a la Germandat i el Retaule, entre d'altres
Ventura Canturri Balletbò (Arxiu JNC)
26/08/2016 17:53

Aquest divendres a la tarda s'ha fet, a la Catedral de Santa Maria, la missa funeral per Ventura Canturri Balletbò, recuperador del Ball Cerdà de la Seu, que ha mort als 87 anys. Canturri es va significar al llarg de la seva vida pel seu paper en el manteniment de diferents activitats culturals i populars de la Seu.

Nascut a la Seu d’Urgell el 17 d’abril de 1929, casat i amb dos fills i tres néts, Ventura Canturri era conegut per la seva estreta vinculació amb la recuperació del ball cerdà i per haver estat una de les persones que va ajudar a mantenir la tradició i reactivar-la en els anys més difícils. Se'l recorda especialment per les hores dedicades als assajos del ball cerdà infantil. També va participar activament en les Caramelles, essent-ne director durant uns anys, i va ser un dels impulsors de la Processó de Setmana Santa i dels Armats. A més a més, va ser president de la celebració de Sant Cristòfol, impulsor de la Banda i Majorets de la Seu d’Urgell i membre de l’Orfeó Sant Ot, i va estar vinculat a la Germandat de Sant Antoni i al Restaule de Sant Ermengol.

Entre d'altres reconeixements, l'any 2014 la Joventut Nacionalista de Catalunya a l'Alt Urgell li va lliurar el Premi Estel, que distingeix persones que destaquen per la seva trajectòria cívica a favor de la comarca i del país.