Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Músics de l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell porten a la Seu la iniciativa 'Apropa Cultura'

Músics de l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell porten a la Seu la iniciativa 'Apropa Cultura'

Usuaris del Taller Claror i de la unitat d'afectats d'Alzheimer de la Fundació Sant Hospital han participat en un taller-concert amb Pilar Planavila i el Quartet Matisse
13/03/2019 14:21

Músics de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell (OJC) han participat aquest matí a la Sala de Sant Domènec la Seu d’Urgell en dos tallers de musicoteràpia adreçats a usuaris del Taller Claror i de la unitat d'afectats d'Alzheimer de la Fundació Sant Hospital. La iniciativa s'ha emmarcat en la proposta 'Apropa Cultura', de la qual l’orquestra n’és promotora a les Terres de Lleida.

El taller, conduït per la musicoterapeuta Pilar Planavila, s'ha complementat amb un concert del Quartet Matisse, format per músics de l’OJC, que ha interpretat obres adaptades a les necessitats específiques de cada grup de participants, als qui han donat l’oportunitat de viure la música "de manera propera i estimulant en un entorn de proximitat, i en un espai adaptat i accessible".

'Apropa Cultura' té com a objectiu fer fer gaudir de la música a col·lectius en situació de vulnerabilitat. La iniciativa inclou enguany més de 30 tallers per tot el territori, i comptarà per fer-los amb diverses formacions musicals de l’OJC. La pròxima sessió tindrà lloc a Solsona el 20 de març.

Activitats inclusives i projectes integradors

L'OJC proposa aquest diumenge un concert a l’Auditori en el qual comptarà amb la col·laboració de gairebé mig centenar de joves provinents de diferents col·lectius d’immigrants de la ciutat. Hi prendrà part un cercle de percussió que s’intercalarà amb altres interpretacions de l’OJC.

L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida vol ser "una orquestra al servei de la ciutadania" i arribar a tots els racons del territori de la demarcació de Lleida "amb propostes d’activitats inclusives i projectes integradors que atansin la música a tots els públics".

  • Taller-concert del projecte 'Apropa Cultura' (Foto: OJC)
  • Taller-concert del projecte 'Apropa Cultura'