Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Nadal descarta la gratuïtat del Túnel del Cadí per a les empreses

Nadal descarta la gratuïtat del Túnel del Cadí per a les empreses

El conseller del DPTOP anuncia que si s’arriba a desdoblar la infraestructura es recuperarà el peatge també per als veïns Joaquim Nadal ha visitat avui la nova galeria d’evacuació del Túnel pirinenc, que el converteix en un dels més segurs d’Europa
Galeria d'evacuació del Túnel del Cadí
13/02/2008 18:39

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Nadal, ha descartat avui l’ampliació de la gratuïtat del Túnel del Cadí per a les empreses de l’Alt Urgell, el Berguedà i la Cerdanya. Nadal no només ha deixat clara la dificultat d’aplicar bonificacions al empresaris de la zona, sinó que també ha afegit que “fins i tot es podria qüestionar la gratuïtat per als habitants d’aquestes tres comarques si es pren la decisió de desdoblar el Túnel”. Aquest desdoblament s’està plantejant per la voluntat europea de potenciar un eix de transport que, provinent de França, passaria per la Cerdanya i arribaria fins a Barcelona.

El conseller ha volgut insistir en el fet que “convé no crear més expectatives pel que fa a les mesures de bonificació, tenint en compte que és la Generalitat la que assumeix el cost del peatge i que qualsevol ampliació de les prestacions al túnel implicaria un sobreesforç de l’administració, que no podria assumir”.

Joaquim Nadal ha fet aquestes declaracions en una visita oficial per veure la finalització de les obres de perllongament i millora de la galeria de serveis del Túnel del Cadí. Els treballs de construcció han consistit en l’excavació de 3,7 quilòmetres de túnel i han comptat amb una inversió global de 23 MEUR. Amb aquesta actuació, el Túnel esdevé un referent en matèria de seguretat a la xarxa viària europea, i passa de 2 a 19 sortides d'emergència. La nova galeria de serveis proporciona més alternatives als usuaris que es vegin involucrats en un eventual accident, en especial en el cas que es produeixi un incendi. D’altra banda, el conseller ha anunciat que pròximament es procedirà a la millora del ferm i del paviment de la infraestructura, per mantenir-ne les prestacions.

El túnel ha experimentat el darrer any un augment del volum de trànsit de mitjana, que ha passat de 6.425 vehicles a 7.693. En aquest sentit, el director general del Túnel, Albert Vilalta, ha matisat, però, que difícilment, malgrat la millora i amplicació de la C-16, se superarà els 10.000 vehicles a mig termini, xifra que la normativa europea marca com a obligatòria per als tres carrils.

De moment, la Generalitat treballa en els estudis informatius del desdoblament de Berga a Bagà, que tindran un cost d’entre sis-cents i set-cents milions d’euros. La connexió desdoblada entre França i Espanya només seria possible, segons el conseller, “si el conjunt del sistema tingués la capacitat d’absorbir el trànsit”.