Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Nadal reitera que el nou aeroport no tirarà endavant sense Andorra

Nadal reitera que el nou aeroport no tirarà endavant sense Andorra

El secretari de Mobilitat creu que el projecte comercial depèn de la implicació dels estats Jordi Mas Ortega defensa la reobertura com una aposta estratègica del Govern català i insta els empresaris a donar-hi suport
Aeroport de la Seu
29/01/2009 12:59

Catalunya no podrà tirar endavant una proposta de màxims per a la reobertura de l’Aeroport de la Seu d'Urgell si Andorra no hi aporta diners. Aquest és el missatge que el secretari de Mobilitat, Manel Nadal, ha reiterat aquest dimecres en declaracions als mitjans de comunicació. El polític català ha recordat, però, que el camp de vol obrirà portes com a aeròdrom, per a l’aviació civil i vols privats.

Enguany, a més a més, s’elaborarà el Pla Director de la infraestructura, que n’haurà de definir el model. La implicació del sector empresarial pirinenc i andorrà haurà de completar la voluntat política de reobertura.

En aquesta línia s'ha expressat el director de Política Territorial i Obres Públiques a l'Alt Pirineu i Aran. Jordi Mas creu que el projecte de les instal.lacions de vol ‘Andorra-Pirineus’ és clau per al territori i una proposta estratègica del Govern Català, que dotarà així totes les vegueries d’una instal.lació aeroportuària. Per Mas, l’opció mínima "hauria de passar per un model mitjà, de cobertura comercial, que aportaria noves oportunitats a l’Alt Pirineu".

Actualment la Generalitat està enllestint el plec de condicions per a l’adjudicació de la redacció del Pla Director. Enguany es farà l’adequació de la pista, els accessos i l’entorn, amb una inversió de tres milions d’euros. Abans de dos anys es disposarà de l’estudi definitiu.