Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Núria Garcia Quera edita un nou llibre sobre el pas de Cela i Espinàs pel Pirineu

Núria Garcia Quera edita un nou llibre sobre el pas de Cela i Espinàs pel Pirineu

L'escriptora pallaresa reflexiona sobre l'evolució de la zona des de la presència dels dos autors, fa 50 anys Nou viatge al Pirineu és el segon volum de la col·leció sobre viatges Sensus
Núria Garcia Quera - 'Nou viatge al Pirineu'
18/04/2012 09:29

Els viatges a peu pel Pirineu català que van fer Camilo José Cela i Josep Maria Espinàs han inspirat el nou llibre de Núria Garcia Quera. L'escriptora pallaresa presenta aquest Sant Jordi l'obra Nou viatge al Pirineu.

L’objectiu de l’autora era seguir les passes del camí que van descriure dos dels grans escriptors contemporanis de les literatures espanyola i catalana, amb els volums Viaje al Pirineo de Lérida i A peu pel Pallars i la Vall d’Aran, i reflexionar sobre l’evolució del Pirineu els últims cinquanta anys. Es dóna el cas que Cela i Espinàs van viatjar-hi plegats el 1956, mentre que Garcia Quera va fer el 2007 el mateix camí a peu que ara descriu, i que és conegut amb la denominació Un Ramat de Camins.

L'autora en destaca el fet que "Espinàs té coses per agrair a Cela però, sobretot, Cela, premi Nobel de Literatura, va morir amb un gran deute a Espinàs".

Nou viatge al Pirineu és el segon volum de la col•lecció de literatura de viatges Sensus. Aquests llibres es distingeixen pel seu format, que imita un dietari de viatge, i per una àmplia presència de fotografies a l'interior. En aquest cas, les imatges són tant del viatge de l’any 1956 com del Pirineu actual.

Una part dels guanys es destinaran a un projecte solidari que, en aquest volum, serà Obrador Xisqueta, que treballa per pagar un preu just per la llana de l’ovella autòctona del Pirineu.