Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Neix a la Cerdanya un projecte educatiu relacionat amb el Segre

Neix a la Cerdanya un projecte educatiu relacionat amb el Segre

25/06/2009 19:23

La maleta pedagògica 'El Segre un riu sense fronteres' és un projecte col·lectiu i és un conjunt d'eines i recursos pedagògics per estudiar el Segre en tots els seus àmbits; adreçat als escolars de primària i de secundària, estarà a disposició de totes les escoles de Cerdanya per al proper curs.

Aquest projecte té com a objectius generals instaurar una comunicació entre els adults i els infants de la Cerdanya nord i sud per mitjà del riu Segre. També vol sensibilitzar els joves en el desenvolupament sostenible del seu entorn i en la gestió dels recursos que els correspondran en el futur i molt especialment crear una identitat comuna a les dues Cerdanyes i reforçar els intercanvis.

Des de fa 5 anys un grup d'educadors de les dues Cerdanyes ha estat treballant en el projecte, que el proper setembre serà presentat a totes les escoles. Una de les seves creadores i promotores, Esther Gratacós, mestra de l'escola de Llívia, manifesta també la voluntat del projecte de baixar i desenvolupar-se riu avall, per les comarques de Lleida.

La maleta pedagógica 'El Segre un riu sense fronteres' és un projecte que s'inscriu dins del 'Contracte del riu Segre', un projecte europeu INTERREG III. En total són vuit maletes, dues per secundària i sis per a primària, tanmateix es crearà una plana Web que reculli els treballs i propostes del grup d'impulsors del projecte. L'àmbit d'actuació del projecte; a la Cerdanya Nord-Alta és de 30 escoles (1500 alumnes), 2 instituts (760 alumnes); a la Cerdanya Sud-Baixa 12 escoles (1200 alumnes), 2 centres instituts (400 alumnes). En total són aproximadament 4.000 alumnes de 1r i de 2n grau.