Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Normalitat en l'inici del nou curs escolar 2016-2017

Normalitat en l'inici del nou curs escolar 2016-2017

Gairebé 2.500 alumnes han reiniciat les classes als diversos cicles educatius de la Seu i Castellciutat. A la comarca, Coll de Nargó, Alàs i Tuixent participen en un prova pilot per introduir nens de 0 a 3 anys a les escoles
Primer dia a la llar d'infants Els Minairons (Foto: Ajuntament de la Seu d'Urgell)
12/09/2016 18:30

Els centres educatius de la Seu d'Urgell i Castellciutat han iniciat amb tota normalitat el nou curs escolar 2016-2017. Gairebé 2.500 alumnes han reiniciat les classes als diversos cicles educatius.

La regidora d'Ensenyament de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Sílvia Iscla, ha animat tots els infants i adolescents de la capital urgellenca "a omplir la motxilla d'aprenentatges i records". Així mateix, ha esperonat les famílies a "acompanyar-los i ajudar-los durant tot el trajecte", tenint en compte que l'etapa escolar és "una de les més significatives de la nostra vida".

Respecte al conjunt de centres educatius, pel que fa al segon cicle d'educació infantil i primària, l'escola Albert Vives té matriculats per aquest nou curs un total de 420 alumnes; l'escola Pau Claris en té 315, mentre que a l'escola La Valira cursaran els seus estudis 122 nens i nenes. Finalment, l'escola de Castellciutat acull un total de 24 nois i noies.

Per la seva banda, el Col·legi La Salle compta amb 378 alumnes al cicle d'infantil i primària, més 200 alumnes a l'ESO. Pel que fa a la Llar d'infants Xics de La Salle, en aquest nou curs hi ha un total de 75 nens i nenes.

D'altra banda, l'Institut Joan Brudieu té matriculats a l'ESO 373 alumnes i 247 alumnes a Batxillerat. En relació amb l’Institut La Valira, hi cursen primer i segon curs d’ESO un total de 71 nois i noies.

En aquest nou curs escolar han iniciat la seva escolarització a P3 122 nens i nenes de la Seu i Castellciutat. Respecte a la Llar d'Infants municipal Els Minairons, aquest mes de setembre hi han començat 80 nens i nenes.

Normalitat arreu

El curs 2016-2017 ha arrencat aquest dilluns sense incidents a l'Alt Urgell i a la demarcació de Lleida, on hi ha 78.243 alumnes, 370 més que el curs anterior. En tots els cicles educatius el nombre d'estudiants augmenta, especialment a Primària, que suma 526 alumnes més. En canvi, a Educació infantil hi haurà 377 alumnes menys.

El director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, ha destacat a l'ACN que la "normalitat" ha marcat el primer dia del nou curs. "Tots han obert, totes les plantilles estan al lloc i l'alumnat té el neguit habitual de l'inici de curs", ha subratllat a primera hora del matí.

Cal destacar que a la comarca, Coll de Nargó, Alàs i Tuixent participaran durant el 2016-2017 a un prova pilot per introduir nens de 0 a 3 anys a les escoles. La iniciativa va adreçada a municipis de menys de 3.000 habitants.