Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Nou acord entre Càritas d'Urgell i Obra Social La Caixa

Nou acord entre Càritas d'Urgell i Obra Social La Caixa

L'entitat urgellenca rep un donatiu de 25.000 euros per destinar-lo a persones amb risc d'exclusió social. Paral·lelament, la Fundació La Caixa ha renovat el conveni de col·laboració amb el Sedis Airam
21/02/2020 13:50

L'arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives, com a president de Càritas d'Urgell, ha signat aquest divendres amb el director del Centre d’Institucions de CaixaBank a Catalunya, Joaquim Macià, un conveni segons el qual CaixaBank, amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”, fa entrega d’un donatiu de 25.000 euros a Càritas que es repartirà entre els cinc centres d’atenció que aquesta entitat té a la Diòcesi d’Urgell: la Seu d'Urgell, Puigcerdà, Tremp, Vielha i Balaguer.

L'ajut es vol adreçar principalment a persones amb risc d'exclusió social, una situació que actualment afecta un de cada cinc habitants de Catalunya. Des de les dues entitats signants del conveni han esmentat el fet que actualment aquest risc també afecta moltes persones que tenen feina, a causa de la precarietat laboral.

Així, tres de cada quatre persones tenen problemes relacionats amb l’habitatge i dificultat per accedir als medicaments o  bé als serveis sociosanitaris. També hi ha una alta incidència de l’aïllament en les persones perquè s’esgoten les xarxes de protecció social i familiar. La taxa de pobresa és més alta entre les dones, les persones entre 45 i 54 anys, els immigrants i les famílies monoparentals o nombroses. El pressupost que destinat Càritas Urgell a les ajudes socials és actualment de 170.000 euros.

El conveni s’ha signat a les dependències del Bisbat d’Urgell. Hi han assistit el director voluntari de Càritas d'Urgell, Josep Casanova; el director d’Institucions de CaixaBank a Lleida, Geremi Camí; el director de l’àrea de negoci de CaixaBank a l'àrea Noguera-Pirineus, Jordi Porta; i el director de l’àrea de negoci de CaixaBank a l'àrea Berguedà-Pirineus, Albert Requena.

Sedis Airam

D'altra banda, la Fundació Bancària La Caixa i l'Associació Esportiva Sedis Bàsquet han comunicat la renovació de la seva col·laboració en amb el projecte social del Sedis Airam, per fomentar els valors de l’esport inclusiu. L'Airam és una secció del club urgellenc que té com a objectiu "desenvolupar els seus integrants (nois i noies amb discapacitat psíquica) com a esportistes i com a persones, i intenta a través de la més absoluta normalitat, integrar als seus membres a la societat, tot inculcant el màxim de valors possibles a través de la pràctica de l’esport col·lectiu".

El projecte va néixer l’any 2008 i actualment consta de 26 jugadors (15 nois i 11 noies) que aquesta temporada participen a la competició de l’associació FEDIC, amb trobades a Sant Feliu de Llobregat, Blanes, Calella, Sant Pere de Ribes i Andorra. Alhora, l'Airam organitza el Torneig Ciutat de La Seu d’Urgell, amb una participació que s’apropa als 300 esportistes. Enguany se'n celebrarà l'onzena edició. L'equip també forma part la Federació ACELL, amb qui competeixen a les trobades de la demarcació de Lleida que organitza aquesta entitat.

Aquesta tardor passada la Generalitat de Catalunya, en el marc dels premis de l’esport de l’Alt Pirineu i Aran de l’any 2019, ha lliurat un guardó al projecte Sedis Airam pel seu foment dels valors de l’esport inclusiu.

Ja fa uns quants anys que la Fundació La Caixa dona suport a aquest projecte d’integració, que a més a més participa en dues jornades anuals amb l’Associació de Voluntaris de ”la Caixa”, tot disputant un partit al Palau d’Esports de la Seu d’Urgell. Aquesta associació va començar a caminar l’any 2005 i en formem part empleats i jubilats de l’entitat, juntament amb familiars, amics i clients.

  • Nou acord entre Càritas d'Urgell i Obra Social La Caixa
  • Els jugadors del Sedis Airam, amb representants de La Caixa