Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Nou curs a la Seu per aprendre a ballar sardanes

Nou curs a la Seu per aprendre a ballar sardanes

L'activitat es fa al llarg d'aquest mes, els dimarts i divendres de les 9 a les 10 del vespre. Amics de la Sardana començarà el calendari de ballades el proper dia 15, i enguany la majoria començaran a 2/4 de 8 del vespre
Sardanes a la Seu d'Urgell
04/06/2019 18:30

L'associació Amics de la Sardana de la Seu d'Urgell organitza un nou curs per aprendre a ballar sardanes. L'activitat es farà al llarg d'aquest mes de juny i comença aquest dimarts mateix, dia 4. L'horari serà els dimarts i divendres, de les 9 a les 10 del vespre, al pati de la Biblioteca Sant Agustí.

El curs està pensat perquè tothom qui vulgui pugui conèixer com es balla la dansa nacional catalana i és obert a totes les edats, si bé l'edat mínima per participar-hi és a partir de 7 anys. Les persones que hi estiguin interessades poden fer la inscripció el primer dia del curs, aquest dimarts, i també hi ha l'opció d'apuntar-s'hi a la segona sessió, aquest divendres dia 7. Per als no socis el preu és de només 16 euros per persona, mentre que per als socis d'Amics de la Sardana és gratuït.

Paral·lelament, la temporada de ballades de sardanes a la Seu començarà el proper 16 de juny (19.30 h), a la plaça de Catalunya, on es commemorarà la Diada Universal de la Sardana, amb la Bellpuig Cobla. Enguany la composició escollida és Blanes Festiu, de Josep Albert Busquets.

Com a novetat, aquest estiu bona part de les audicions seran mitja hora més aviat: a partir de 2/4 de 8 del vespre. Al juliol n'hi haurà tots els diumenges: el dia 7 (Sant Ot), davant la Catedral amb la Cobla Jovenívola d'Agramunt; el dia 14, al Pati Palau amb la Cobla Ciutat de Solsona; el dia 21, a la plaça de les Monges, novament amb la Ciutat de Solsona; i el dia 28, al Camp del Codina, amb Vents de Riella.

Les ballades continuaran a l'agost: el dia 4, al Pati Palau, amb la Bellpuig Cobla; el dia 11, a la plaça de les Moreres, amb la Ciutat de Solsona; i el dia 18, al Camp del Codina, amb la Jovenívola d'Agramunt.

Per la Festa Major de la Seu hi haurà quatre ballades: diumenge 25 d'agost (7 del vespre) a la plaça de les Monges, amb la Bellpuig Cobla; dilluns 26, dues sessions amb Vents de Riella (12 del migdia i 8 del vespre); i dimarts 27 (8 del vespre) amb la Principal de la Bisbal.

El calendari es completarà amb la Diada Nacional (11 de setembre, a les 11 del matí), a la plaça de Catalunya, amb Vents de Riella; i amb la cloenda prevista pel 15 de setembre (6 de la tarda), també a la plaça de Catalunya i amb la mateixa cobla. En aquesta última trobada, tota l'audició estarà dedicada al mestre Francesc Mas i Ros.