Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Nou èxit del Super Enduro BTT d'Arfa amb 300 participants

Nou èxit del Super Enduro BTT d'Arfa amb 300 participants

Els 'bikers' es van posar a prova per un descens de 40 km, amb un desnivell total de 1.700 metres i quatre trams cronometrats. La competició atrau principalment experts de Catalunya, França i Itàlia
14/05/2019 10:35

Uns 300 bikers d'arreu dels Pirineus han participat aquest cap de setmana passat al Super Enduro BTT d'Arfa, que s'ha dut a terme per les muntanyes properes a aquesta població del municipi de Ribera d'Urgellet. Aquesta era la setena edició de la prova, que organitzen el Club Esportiu Formula Extrem BTT, de Vilanova i la Geltrú, i l’Associació Bikelands de l’Alt Urgell.

La cita d'Arfa s'ha consolidat tant al calendari català com al francès. D'una banda, és puntuable per a la Copa Catalana tant de descens de BTT com d'E-Bike (bicicleta elèctrica), en aquest cas amb el patrocini de PEUSA. I de l'altra, també és vàlida per al Trophée Enduro VTT des Pyrénées, tant en categoria masculina com en la femenina. El 60% dels corredors provenen de Catalunya; i la resta,  principalment, de França i Itàlia. Un total de 200 voluntaris d’Arfa i de poblacions veïnes han fet possible l'esdeveniment, tot implicant-se de forma activa i col·laborant-hi de forma desinteressada.

Divendres i dissabte es van fer els entrenaments lliures per al reconeixement del circuit. Als corredors se’ls havia fet arribar els tracks, briefing i vídeo 10 dies abans.

La competició va tenir lloc diumenge, amb un traçat exigent de 40 km i 1700 m de desnivell, que fa que els participants hagin de tenir una bona preparació física. Durant la jornada els corredors van disputar un total de 4 trams cronometrats. Una de les característiques del Súper Enduro Arfa és la longitud dels trams cronometrats, que van dels 2,5 km al més curt als més de 6 km del més llarg. El tram 1 (Bikelands) constava de 2,6 km de baixada i 380 m. de desnivell, entre les cotes d'altitud 1.174 i 739. El segon (la Freita) era de 2,2 km de baixada, amb 759 m. de desnivell, partint des de 1.347 metres d'altitud i arribant a 710. El tercer (la Mina XXL) també tenia 2,2 km de baixada, però amb un desnivell de 421 m. de desnivell, atès que sortia des de 1.348 metres i s'acabava a 910. Finalment, el tram 4 (la Surfera) era de 3,7 km de baixada i 550 m. de desnivell, partint de 1.227 metres i arribant a Arfa, a 645.

El lliurament de premis va comptar amb la presència de l'alcaldessa de Ribera d'Urgellet, Josefina Lladós; el senador electe Miquel Caminal; el president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Jesús Fierro; l'alcalde de Montferrer i Castellbò, Albert Marquet, i el regidor de Ribera d'Urgellet Andreu Marsà. La prova ha tingut el patrocini de Cadí, MAPISA, Taurus, Casals, Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Diputació de Lleida, Ajuntament de Ribera d’Urgellet, Jorma Bikes, PEUSA, Cal Ponsa d’Arfa, X-Pirience, Alt Urgell Fibra, MUR AL, Autocars Vilà Betriu, Gestoria Estañol, Bici Moreno, Outdoor Jewels, Materials Deltariba i Riders Boutique Andorra.

GALERIA D'IMATGES de la Super Enduro d'Arfa 2019

  • Súper Enduro BTT Arfa 2019
  • Organitzadors i voluntaris del Super Enduro BTT d'Arfa