Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Nou pas endavant per a les obres de construcció de l'Hospital Transfronterer de Puigcerdà

Nou pas endavant per a les obres de construcció de l'Hospital Transfronterer de Puigcerdà

24/02/2009 10:16

Les parts implicades en la construcció de l'Hospital Tranfronterer de Puigcerdà han signat aquest dilluns l'acta de replanteig de les obres. S'inicia d'aquesta forma els treballs de construcció del nou equipament sanitari. Les obres han d'estar acabades en un termini de 30 mesos. Concretament, el dia 23 d'agost de 2011 és la data límit per a tenir finalitzat el nou hospital. El centre sanitari, que es construeix en uns terrenys cedits per l'Ajuntament de Puigcerdà, té un pressupost de 23 milions d'euros.

Segons informa l'ACN, la unió temporal d'empreses (UTE) constituïda per Copisa Constructora Pirenaica S.A. i Agefred S.A. serà l'encarregada de construir l'hospital transfronterer, que s'ubicarà al pla de Rigolisa, en uns terrenys cedits per l'Ajuntament de Puigcerdà. El nou hospital tindrà més de 14.000 metres quadrats construïts i una capacitat de 50 llits, ampliable a 72 quan sigui necessari, el doble que la capacitat de l'hospital d'ara. Actualment, el centre hospitalari de la capital de la comarca atén d'uns 15.000 a 17.000 pacients a l'any, i amb el nou hospital la capacitat d'atenció podrà ser de 30.000 pacients anuals.

En altres dependències és on l'Hospital Transfronterer de la Cerdanya dóna un salt qualitatiu i assistencial més important. Passarà de dos a sis quiròfans; de cinc a 17 boxs a l'àrea d'urgències i doblarà la capacitat d'atenció a les sales de part.

Amb un pressupost de 36 milions d'euros, el govern de la Generalitat finançarà el 60% del cost de l'obra mentre que el 40% restant serà aportat pel govern francès. Recentment, a través del Programa Operatiu de Cooperació Territorial Espanya – França (que dóna continuïtat al programa europeu Interreg) es van concedir 18 milions d'euros de subvenció per a la construcció de l'hospital.

La Fundació Hospital de Puigcerdà, entitat que gestiona el centre hospitalari de la capital de la Cerdanya i la residència geriàtrica, dóna feina a 250 treballadors, més de la meitat dels quals treballa a l'hospital. D'aquesta forma, la fundació s'ha convertit en l'empresa més important de la comarca, amb una facturació que supera els 15 milions d'euros.

La gestió del nou centre sanitari va ser una iniciativa de les autoritats locals i comarcals i dels gestors del centre sanitari de la Cerdanya en adonar-se que veïns de la Catalunya nord tenien l'hospital com a punt de referència en determinades atencions mèdiques. El nou hospital de Puigcerdà va començar a gestar-se ara fa uns vuit anys.