Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Nou pas per a l'aprovació de sector urbanístic on s'ubicarà el nou Institut

Nou pas per a l'aprovació de sector urbanístic on s'ubicarà el nou Institut

El PSC-Progrés va abstenir-se en la votació perquè assegura que “no queda clara la resta dels usos dels terrenys” L’equip de govern nega la possibilitat d’instal.lar-hi una gran superfície comercial
Ple de l'Ajuntament de la Seu - Febrer 2010
13/04/2010 17:20

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat aquest dilluns el text refós del sector urbanístic SUD-1 (Les Moreres-LLau de Benabarre), on ha d'ubicar-se el nou institut de la Seu d'Urgell. El punt de l'ordre del dia va comptar amb l'aprovació de tots els grups municipals excepte el PSC-Progrés, que va expressar durant el plenari municipal els seus dubtes sobre els usos dels terrenys ”més enllà de la instal.lació del nou IES".

El regidor Santi Mallol va plantejar a l’equip de govern la pregunta sobre si en aquesta nova zona de creixement s’hi encabirà una gran superfície comercial i va qüestionar la viabilitat econòmica del projecte urbanístic. Mallol també va demanar que el text refós surti a exposició pública.

En aquest sentit, el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Jesús Fierro, va remarcar que aquest pas no és necessari i va manifestar que la sostenibilitat econòmica “està garantida”. A més, va afegir que “ara per ara no s’hi pot fer una àrea comercial”. Per Fierro, “al SUD1 no es construiran magatzems tancats perquè no es vol un nou polígon, sinó un espai terciari amb una gran part d’exposició, que es podrà veure clar un cop comenci la reparcel.lació”.

Rebuig de l’oposició a la gestió del cicle de l’aigua per part d’HIULS S.L.


D’altra banda, la subscripció del conveni amb l’empresa HIULS S.L. per la gestió del cicle de l’aigua a la Seu, no va comptar amb el vot favorable del PSC-Progrés, ja que no està d’acord amb l’externalització del servei perquè que considera que esdevindrà “una hipoteca per al futur de la Seu”. Aquest extrem va ser rebatut pel tinent d’alcalde d’Urbanisme, Jesús Fierro, que indica que la societat que gestionarà el l’aigua serà pública “fet que en garanteix el bon funcionament”.

Sí va rebre el suport unànime el punt de l’ordre del dia en què es va aprovar la subscripció del conveni amb HIULS i l’Agència Catalana de l’Aigua pel desenvolupament urbanístic del Pla parcial SUD1.

En l’àmbit urbanístic, el plenari va aprovar també un altre text refós: la modificació núm. 12 del PGOU, al PERI-2 Sector Camí de Ronda. Aquests canvis han de permetre al col.legi Albert Vives millorar els accessos.

A més, el ple de la Seu d’Urgell ha donat aquest dilluns llum verd la contractació d’un pòlissa de crèdit per fer front al pagament de proveïdors de forma puntual, qüestió que va comptar amb el vot a favor de tots els grups, excepte d’ICV, que s’hi va abstenir. Així mateix, durant el plenari es va aprovar la divisió d’una finca municipal i la constitució d’una servitud, a més de la fixació de la seu electrònica de l’Ajuntament de la Seu.

Andorra TV es podrà tornar veure a l'Alt Urgell

Per últim, el consistori urgellenc també va acordar un conveni de col.laboració transfronterera en llengua catalana. Segons el document, Andorra TV emetrà a través del múltiplex de TDT del Pirineu, assumint les despeses de trasllat del senyal. Així, la televisió del Principat podrà tornar-se a veure a l’Alt Urgell, ja que l’apagada analògica n’impedeix la captació del senyal.