Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Nou punt d'informació al Parc Natural de l'Alt Pirineu

Nou punt d'informació al Parc Natural de l'Alt Pirineu

S’ha ubicat a la Vall Farrera, a Araós, al municipi d’Alins
16/12/2008 10:50

La directora general del Medi Natural, Núria Buenaventura, visita durant aquest dimarts al Pallars Sobirà diferents espais del Parc Natural de l’Alt Pirineu. Buenaventura va acompanyada del president del Parc Natural de l’Alt Pirineu, Martí Boada, i l’adjunt al director dels Serveis Territorials de Medi Ambient per a l’Alt Pirineu i l’Aran, Òscar Augé.

La directora general té previst veure a primera hora del matí el nou punt d’informació del Parc a la Vall Farrera. Concretament, aquest nou centre, situat a Araós, municipi d’Alins, servirà com a centre d’informació turística per als visitants que accedeixin al Parc des d’aquest punt. Es tracta d’una caseta de fusta totalment equipada per tenir un/a informador/a turístic/a durant les èpoques de major afluència de visitants.

L’actuació, completada el mes de novembre de 2008, també ha inclòs el condicionament de l’entorn (senyalització, murs de contenció, mobiliari urbà, enjardinament), i ha suposat una inversió total de 75.651 €.

A continuació, la comitiva es desplaçarà a la Mollera d’Escalarre, l’única zona d’aiguamolls que té el Parc, al municipi de la Guingueta d’Àneu. En aquest espai, es preveuen una sèrie d’actuacions encaminades a garantir els objectius de conservació dels hàbitats i les espècies més rellevants, alhora que se’n promou la utilització turística sostenible. Concretament, es preveu fer-hi un sender de circumval•lació, adaptat a minusvàlids i dotat d’observatoris i d’altres equipaments per a l’observació dels ocells aquàtics, molt abundants durant la migració.