Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Notícies / Nou triomf de Kilian Jornet a la cloenda de la temporada de curses de muntanya

Nou triomf de Kilian Jornet a la cloenda de la temporada de curses de muntanya

L'atleta cerdà guanya la Diagonale des Fous després de completar 170 quilòmetres en 26h32min Una avaria obliga Isidre Esteve a abandonar a l'Estatal de Ral·lis, en què Albert Llovera es proclama campió del grup N
Kilian Jornet - Cavalls del Vent 2012
22/10/2012 10:09

Kilian Jornet ha revalidat la seva condició de millor atleta de muntanya del món amb una nova victoria a l’última prova del calendari internacional, la Diagonale des Fous, disputada a l’illa de la Reunió.

Tot just una setmana després de convertir-se a Malàisia en el primer corredor que guanya quatre vegades la Copa del Món, Jornet ha completat els 170 quilòmetres i 11.000 metres de desnivell en només 26 hores i 32 minuts. L’atleta cerdà va córrer a una mitjana de 6,7 quilòmetres per hora. El segon classificat, Antoine Guillon, va arribar al cap d’una hora, mentre que la diferencia amb el tercer, Arnaud Lejeune, va ser de més de 3 hores. La cursa comptava amb 2.663 participants.

Kilian Jornet començarà a preparar-se d’aquí a pocs dies per a la temporada d’esquí de muntanya, esport en el qual també és el vigent campió del món. Els darrers 12 mesos, el corredor del Baridà ha fet 49 curses. D'aquestes, 30 han estat d'esquí de muntanya, on ha obtingut 15 victòries i 6 segones posicions. I de les 19 curses de trail, n'ha guanyat 17 i ha fet 2 terceres posicions.

Des del seu bloc d'internet, Jornet ha qualificat aquesta temporada com la millor de la seva carrera, tot i experiències dramàtiques com la mort d'un company d'expedició en una ascenció al Mont Blanc.

Campionat d'Espanya de Ral·lis Tot Terreny

També en l’àmbit poliesportiu, Isidre Esteve ha participat aquest cap de setmana a l’última prova del Campionat d’Espanya de Ral•lis Tot Terreny, a Calamocha (Terol). Esteve i el seu copilot, Chema Villalobos, van tenir opcions de lluitar per la victòria, però una avaria en el seu Buggy Polaris els va fer perdre temps i finalment els va obligar a abandonar.

A la mateixa prova, l’andorrà Albert Llovera, que també corre amb un cotxe adaptat, va acabar segon i d’aquesta manera s’ha proclamat campió del grup N i tercer a la classificació absoluta.