Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Nova acció de neteja al riu Segre al seu pas per Oliana

Nova acció de neteja al riu Segre al seu pas per Oliana

La iniciativa tindrà lloc aquest dissabte, a les deu del matí, des de l'Ajuntament olianès. Crida a la ciutadania perquè hi col·labori. El grup de Facebook 'Per una Catalunya neta' prepara també una campanya de recollida de burilles
Envàs amb les burilles recollides (Foto: Per una Catalunya neta)
23/08/2019 13:05

El grup 'Per una Catalunya neta' promou aquest dissabte, a les deu del matí, una acció de neteja del riu Segre al seu pas per Oliana, el riu de la Flor i el Pou de Gel. La iniciativa s'emmarca en el programa de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus de l'European Clean Up Day.

El col·lectiu ha fet, com és habitual, una crida perquè s'hi sumin voluntaris. El lloc de trobada per iniciar la intervenció mediambiental serà l'Ajuntament d'Oliana, a les 9.45 hores. Les persones interessades en prendre part en la neteja col·lectiva hauran de portar bon calçat.

La proposta compta amb el suport del consistori olianès, la Diputació de Barcelona, l'Agència de Residus de Catalunya, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Ciclopast i Ecovidrio.

Recollida de burilles

Cal destacar que des del grup de Facebook 'Per una Catalunya neta' s'ha denunciat recentment també les burilles que es llencen al carrer. En aquest sentit, es remarca que és lamentable aquesta actitud, ja que juntament amb els plàstics "aquests residus contribueixen a contaminar els riu i són perjudicials per a la fauna". Tot i que encara no està coordinada, s'espera fer pròximament una campanya per reduir-les. Tanmateix, segons ha explicat un dels promotors de la iniciativa, Toni Olm, cal primer obtenir els permisos adients per actuar.

De moment, el col·lectiu té calculades el número de burilles que caben en diversos envasos i, individualment, ja hi ha gent que n'està recollint, per exemple, a l'entorn de l'Institut Joan Brudieu on es van comptabilitzar 260 cigarretes a terra. "Demanem civisme i que la gent llenci les burilles a les papereres o als contenidors de rebuig", assenyala Olm. Si arriba al riu, una cigarreta contamina 10 litres d'aigua.