Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Nova campanya de donació de sang a la Seu d'Urgell

Nova campanya de donació de sang a la Seu d'Urgell

L'acapte es porta a terme de les 11.00 a les 14.00 hores i de les 16.00 a les 21.00 hores, al Centre Cívic Abans de complir 75 anys, més del 70 per cent de la població necessitarà rebre sang o derivats
Banc de Sang - Pàgina web
05/09/2011 11:15

Aquest dilluns, 5 de setembre, al centre cívic 'El Passeig' de la Seu d'Urgell es pot donar sang de les 11.00 a les 14.00 hores i de les 16.00 a les 21.00 hores. L'objectiu d'aquesta nova campanya és continuar la recollida de sang arreu de Catalunya per mantenir-ne estable el nivell d’estoc.

Segons s'indica des del Banc de Sang i Teixits de Catalunya, "la sang és necessària tot l’any per fer front a demandes constants de, per exemple, les intervencions quirúrgiques programades o els tractaments oncològics". I s'afegeix que les donacions s'haurien de fer "no només com a resposta a períodes especialment difícils com el Nadal i a l’inici de les vacances d’estiu".

Es calcula que la xifra aconsellable és la de donar sang 4 vegades a l’any per als homes i 3 per a les dones. Així mateix, s'indica que abans de complir els 75 anys, més del 70 per cent de la població necessitarà rebre sang o derivats.

De cada donació se’n beneficien com a mínim tres persones perquè se n’obtenen concentrats d’hematies, plaquetes i plasma. "Malgrat els avenços científics i tecnològics de recombinació genètica per a la producció de proteïnes humanes, la sang no es pot fabricar i la donació és l’única font per a la transfusió", s'assenyala.

Els requisits essencials són: tenir més de 18 anys, pesar 50 quilos o més i, en cas de ser dona, no estar embarassada. També es recorda que per donar sang no cal estar en dejú.