Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Nova convocatòria d'ajuts extraordinaris per a empreses de la Seu afectades per la crisi de la COVID-19

Nova convocatòria d'ajuts extraordinaris per a empreses de la Seu afectades per la crisi de la COVID-19

Poden optar-hi de forma telemàtica, fins al 28 de febrer, els negocis que van haver de cessar la seva activitat a causa de la segona onada del coronavirus. La partida que es destinarà a les subvencions és de 100.000 euros
Ajuts per a les empreses de la Seu
15/02/2021 13:16

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell obrirà aquest dijous una nova convocatòria de subvencions extraordinàries adreçada a empreses que han hagut de cessar la seva activitat a causa de la segona onada de la COVID-19 durant l’any 2020. L'objectiu és pal·liar els efectes de la crisi i compensar les pèrdues econòmiques a conseqüència de la pandèmia en els empresaris de la nostra ciutat.

Les sol·licituds als nous ajuts es poden presentar de manera telemàtica fins al dia 28 de febrer, a través de la pàgina web de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.

Les subvencions s'adrecen a empreses de la Seu d’Urgell que van haver de cessar l’activitat amb motiu de la Resolució SLT/2546/2020, de 15 d'octubre, amb la qual es van adoptar una sèrie de noves mesures de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 a Catalunya, modificada per la Resolució SLT/2568/2020, de 19 d'octubre. Les mesures van comportar la suspensió de les activitats de restauració, centres d'estètica i bellesa i altres serveis que implicaven el contacte personal proper, com els centres esportius. En la resolució també s'incloïa el cessament dels locals d'oci nocturn, en situació de tancament per la Resolució SLT/2782/2020, de 19 d'agost, que modificava la Resolució SLT/2073/2020, de 17 d'agost.

100.000 euros en ajuts

La tinent d’alcalde de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Mireia Font, ha explicat que després de les reunions mantingudes amb els sectors econòmics que han passat més dificultats arran de la segona onada de la pandèmia, l’equip de govern ja es va comprometre a treure aquestes línies d’ajuts directes. Font destaca que aquestes subvencions s’emmarquen en el programa de d'ajuts com a mesura per a reactivar l’activitat econòmica al nostre municipi.

Les subvencions compten amb un total de 100.000€, que es distribuiran en 4 línies de negoci diferents: 

a)    Línia 1- Centres d’estètica, massatge no sanitari, centres de tatuatge i pearcing que compleixin els requisits i s’hagin vist obligades a cessar l’activitat econòmica (800,00 €).

 b)    Línia 2- Centres esportius que compleixin els requisits i s’hagin vist obligades a cessar l’activitat econòmica. (1.500,00 €).

 c)    Línia 3- Restaurants, bars i cafeteries que compleixin els requisits i s’hagin vist obligades a cessar l’activitat econòmica  (1.500,00 €).

d)    Línia 4- Locals Oci Nocturn que s’han vist obligats a cessar l’activitat econòmica. (2.500,00 €).

La quantitat màxima que un sol·licitant pot rebre és de 2.500 euros.  A més, només es pot optar a un ajut per establiment, independentment que en aquest s’hi desenvolupi més d’una activitat econòmica.