Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Nova convocatòria per rehabilitar i repintar porxos i façanes del casc antic de la Seu i de Castellciutat

Nova convocatòria per rehabilitar i repintar porxos i façanes del casc antic de la Seu i de Castellciutat

La nova convocatòria, aprovada per la Junta de Govern Local de l’Ajuntament, inclou 13 carrers del centre històric i té una dotació de 60.000 euros
Rehabilitació d'una façana al carrer Major (Foto d'arxiu)
30/05/2019 13:30

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat la convocatòria de les subvencions per a rehabilitar i repintar porxos i façanes d’edificis del centre històric de la ciutat. Com a novetat, a més a més, aquesta partida també inclou ajuts a la millora de façanes del poble de Castellciutat.

Pel que fa al casc antic de la Seu, hi estan inclosos els edificis ubicats als carrers Major, Canonges, Sant Josep de Calassanç, de la Muralla, del Pou, de la Creu, Estret, de la Palma, de la Roda i Sant Agustí, juntament amb el passatge de la Missió, la plaça del Carme, la placeta de Sant Nicolau i el Pati Palau.

Els ajuts s'adrecen a totes les persones físiques o jurídiques que vulguin fer alguna actuació durant aquest 2019, però també té efectes retroactius i poden ser subvencionables actuacions realitzades durant l’any passat. La partida pressupostària és de 60.000 euros, 10.000 dels quals es destinaran a Castellciutat.

La tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de la Seu, Mireia Font, ha afirmat que la nova convocatòria “segueix apostant per la millora de la conservació dels porxos i façanes, els elements més representatius del centre històric de la Seu d’Urgell, amb un interès especial també per a la millora dels edificis de Castellciutat”.

Presentació de sol·licituds

El termini de les sol·licituds s'obre el 10 de juny i finalitzarà el dia 21 del mateix mes. Per a les peticions relatives a la resta d'edificis dels carrers estipulats en les bases de la convocatòria, incloent els immobles amb porxos que no hagin concorregut a la primera fase, el termini s'obrirà el 25 de juny i es tancarà l'1 de juliol.

Tal com indiquen les condicions, els ajuts s’atorgaran per ordre de presentació de les sol·licituds a l’Oficina d'Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, sempre que continguin la documentació que es demana.

Import i despeses subvencionables

Les subvencions que s’atorguin cobriran un màxim del 60% del pressupost de la rehabilitació i pintura de la façana. L'ajut pot arribar fins al 85% del total del cost de l’actuació si es realitza amb industrials de la Seu d’Urgell. L’import màxim de la subvenció serà de 2.000 euros si l’edifici té una única façana, i de 3.000 euros si en té més d’una.

La pintura que es faci servir per repintar haurà de respectar el color o colors determinats a la normativa urbanística municipal.