Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Nova edició del programa Insomni per a joves de l'Alt Urgell

Nova edició del programa Insomni per a joves de l'Alt Urgell

Les activitats proposades fomenten oci nocturn alternatiu i la participació en festes majors i activitats arrelades El pla pretén prevenir conductes de risc i té la col·laboració d'ajuntaments i entitats juvenils
Insomni 2014 - Cartell
03/07/2014 17:35

El Servei de Salut de l'Oficina Jove de l'Alt Urgell organitza, per tercer estiu consecutiu, el programa Insomni, que engloba un conjunt d'activitats d'oci nocturn alternatiu per a joves. Les propostes inclouen diversos espais de la Seu d'Urgell, Coll de Nargó, Oliana, Castellbò, Organyà, a més d'altres poblacions de la comarca.

Insomni dóna a conèixer totes les festes majors de la comarca amb l'objectiu que les celebracions dels pobles més petits no es perdin, ja que són tradicions arrelades del territori, i que els joves hi puguin continuar participant de manera sana i tradicional. A més a més, el programa incorpora activitats culturals, de lleure o festives que realitzen des de diferents entitats, associacions o grups de joves dels seus respectius pobles.

El programa també divulga activitats consolidades al territori, com ara la Trobada d'Acordionistes, el FeMAP, el Festival Càtar o l'espectacle medieval Cercamón, per tal d'atraure-hi públic jove.

Prevenció de conductes de risc

Tanmateix, l'objectiu principal d'Insomni és prevenir conductes de risc com ara el consum abusiu d'alcohol i drogues. Paral·lelament, promou l'esport, el joc en equip i la convivència, en col·laboració amb les àrees d'Esports i Cultura l'Ajuntament de la Seu, el Servei d'Esports de l'Ajuntament d'Oliana, la piscina de Coll de Nargó, el Col·lectiu 2789 i la Piscina Gii-Out amb Gall Negre.

La regidora de Joventut de l'Ajuntament de la Seu, Meritxell Planes, expressa agraïment cap a les persones que col·laboren a l'hora de fer possible el programa INSOMNI. "El missatge que s'adreça als joves és que a través d'un tipus d'oci alternatiu, que inclogui la prevenció de conductes de risc, s'ho poden passar molt bé".

Planes ressalta que Insomni és un programa que està fet pels i amb els joves. Així, inclou concerts i activitats amb protagonisme dels joves mateixos, les comissions de festes que organitzen les festes majors i joves que organitzen activitats als seus pobles.