Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Nova edició del concurs 'Canonges amb tu floreix'

Nova edició del concurs 'Canonges amb tu floreix'

Les incripcions per participar-hi ja estan obertes. L'objectiu de la iniciativa és fomentar la millora de la imatge d'aquest singular vial de la Seu d'Urgell i dels carrers que hi conflueixen
'Canonges amb tu floreix'
06/04/2017 11:25

Els comerciants del carrer dels Canonges i l'Associació de Veïns del Casc Antic tornen a organitzar enguany el concurs 'Canonges amb tu floreix'. La iniciativa, que va endegar-se l'any passat, té com a objectiu fomentar la millora de la imatge d'aquest singular vial de la Seu d'Urgell i dels carrers que hi conflueixen.

Les inscripcions estaran obertes fins al pròxim 1 de maig i la proposta s'allargarà fins al 13 d'agost, coincidint amb la Festa Major del carrer. Com a novetat, enguany s'amplien les categories i s'estableixen premis a la finestra florida, la façana florida i el comerç florit, a més d'alguna sorpresa.

La formalització de la inscripció es pot fer als establiments Forn Cal Duat, Dis-Seu, Calçats Sílvia, Merceria Cal Bundancieta, Perruqueria Lucia, Llenceria-Cotilleria Fina i Xicolata. Hi poden participar tots els propietaris o llogaters d'habitatges i comerços tant del carrer dels Canonges com dels carrers de Santa Maria, Sant Just, la Sort, l'Escorxador i la Font.

Bases del concurs

L'organització destaca que per inscriure's cal ser major d'edat i disposar d'un balcó, finestra o aparador visibles des de la via pública i que reuneixi les condicions necessàries per ser decorat sense que això suposi un perill per a la integritat ni del balcó ni dels vianants.

Els concursants rebran en el mateix moment de la inscripció les bases del concurs, el cartell de concursant per penjar a un lloc visible i una targeta on s'indicarà que hi participen. Aquesta identificació es podrà mostrar a les floristeries per gaudir dels descomptes especials que s'ofereixen per a l'ocasió. Les mateixes floristeries (Flors La Serra, Floristeria Balbina i Flors Rosamont), a part d'assessorar quines plantes o flors són més adients a la zona, també seran el jurat que decidirà els guanyadors.

La inscripció és gratuïta i les bases estableixen que les flors i plantes han de ser naturals. A més a més, els testos i les jardineres han d'estar ancorades a l'interior dels balcons, tal com indica l'ordenança municipal.

Crida a la participació

Els promotors de la iniciativa 'Canonges amb tu floreix' animen tots els veïns a formar part del concurs "i així gaudir, com l'any passat dels guarniments florals que tant van agradar a veïns de la ciutat i visitants". Mitjançant aquesta iniciativa, i amb el guarniment de les façanes amb flors i plantes, veïns i botiguers volen "posar en valor la zona i que en puguin gaudir tant els veïns com els turistes, tot contribuint a la millora socioambiental i estètica, i provocant un canvi positiu en la ciutat".

Cal recordar que el carrer dels Canonges de la Seu s'ha sumat enguany a Viles Florides i és el primer espai florit reconegut a l'Alt Urgell i el cinquè de l'Alt Pirineu i Aran.