Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Nova reunió transfronterera entre els parcs naturals de l'Alt Pirineu i l'Arieja

Nova reunió transfronterera entre els parcs naturals de l'Alt Pirineu i l'Arieja

En aquesta trobada s'ha mostrat el pla d'agrupació de ramats per prevenir atacs de l'ós contra el bestiar. Les dues parts, juntament amb Andorra, volen promocionar-se com un gran espai natural pirinenc
28/09/2015 18:21

El Parc Natural de l’Alt Pirineu ha rebut una delegació francesa per reforçar els projectes transfronterers. La visita ha comptat amb representants del Parc Natural Regional dels Pirineus de l’Arieja, la Federació Pastoral de l’Arieja i la Direcció Regional de Medi Ambient del govern francès.

Durant l’intercanvi, s’ha mostrat a la delegació francesa la Casa de l’Ós dels Pirineus, a la localitat d’Isil, i s’ha mostrat sobre el terreny l’experiència de l’agrupació de ramats, totalment operativa durant aquests mesos d’estiu i que pretén reduir el risc d'atacs dels óssos contra els ramats. En aquest sentit, destaca la visita a la cabana de pastor d’Estanilles, a la muntanya de Boldís, recentment construïda amb criteris bioclimàtics i de reducció de la petjada ecològica, per a la prevenció de danys de l’ós bru.

La delegació francesa ha tingut l'oportunitat de parlar amb dos dels pastors que treballen en el programa Piroslife d’agrupament de ramats, com també amb dos dels ramaders que participen en el programa, a Tavascan i Boldís, i amb els tècnics del parc natural i els equips de Seguiment i Conservació d’Ós.

Aquesta cooperació transfronterera també s’emmarca en el futur manifest que es vol signar entre Catalunya, França i Andorra per posar en marxa projectes conjunts entre els parcs naturals de la zona i crear la marca “Parc Pirinenc de les Tres Nacions”.