Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Noves propostes en línia de l'Àrea de Cultura de la Seu d'Urgell

Noves propostes en línia de l'Àrea de Cultura de la Seu d'Urgell

Entre els nous enllaços publicats hi ha les pintures de Goya i Van Gogh, el Mag Txema, la 'Resistència Poètica' de Joan Graell i el Montreux Jazz Festival. Al llistat s'aprofita per fer una crida a omplir teatres, cinemes, llibreries i museus quan es torni a la normalitat
#culturaLASEUonline
31/03/2020 10:25

L'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha publicat noves recomanacions per gaudir de la cultura en l'actual context de confinament.

La selecció inclou tant propostes locals com d'àmbit més general. És el cas de l'aniversari, ahir dilluns 30 de març, del naixement de dos dels millors pintors de la història: Goya i Van Gogh. Aquest link permet veure una selecció de quadres de Van Gogh, alguns d'ells amb una definició absoluta. I un altre enllaç permet contemplar tota la col·lecció de Goya del Museu del Prado.

Pel que fa al teatre, un dels damnificats per l'anul·lació de la Mostra d'Igualada, el Mag Txema, ofereix sencera la seva obra Postman per compartir amb tothom. Per a més teatre, l'Àrea de Cultura també recomana entrar a la Teatroteca.

A nivell local, l'escriptor urgellenc Joan Graell continua aquestes setmanes amb el seu bloc de Resistència Poètica, on publica poemes per compartir-los amb tothom.

I pels amants del còmic, el generós autor Vicente Cifuentes ha publicat a internet Murderville. Finalment, pel que fa a la música, el  prestigiós Montreux Jazz Festival de Suïssa ofereix 50 concerts del seu extens i eclèctic repertori. Només cal seguir unes senzilles instruccions per accedir-hi.

"Els artistes viuen de la seva feina"

Des de l'Àrea de Cultura han aprofitat aquest llistat per recordar que, en tot cas, no cal oblidar que "els artistes han de viure de la seva feina" i que "la gratuïtat hauria de ser un fet totalment excepcional". Per això, subratllen que cal "ser agraïts i aprofitar tanta generositat, però quan passi tot això, cal tornar a omplir sales de concerts, teatres, cinemes, llibreries i museus".