Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Noves sessions de formació de motoristes a Vielha

Noves sessions de formació de motoristes a Vielha

El Servei Català de Trànsit i Anesdor organitzen dos nous tallers del programa Formació 3.0. L'objectiu és reduir la sinistralitat entre aquest col·lectiu
Un dels instructors i els motoristes del programa Formació 3.0 a Sort (Imatge d'arxiu del 15 de juliol del 2017) Foto: ACN
01/09/2017 17:40

Aquest divendres i dissabte, 1 i 2 de setembre, el Servei Català de Trànsit i Anesdor (Associació Nacional d’Empreses del Sector de Dues Rodes) organitzen dues noves sessions del programa Formació 3.0 a la demarcació de Lleida. Concretament, la sessió de l’1 de setembre tindrà lloc a la carretera LV-5055 a Vielha de 16 a 20 h i la del 2 de setembre a la C-28, també a Vielha, d’11 a 14 hores.

Convé destacar que aquestes sessions tenen lloc en un context de repunt de la sinistralitat mortal dels motoristes a les carreteres catalanes, tot i la reducció del 18,65% dels motoristes ferits greus. Enguany ja han mort 30 motoristes a la xarxa interurbana de Catalunya, 12 més que en el mateix període de l’any passat. D’aquestes 30 víctimes mortals, 8 han perdut la vida en vies interurbanes de la demarcació de Lleida.

Precisament l’activitat formativa Formació 3.0 és una de les mesures que desenvolupa el Servei Català de Trànsit des de fa tres anys amb l’objectiu d’augmentar la seguretat viària dels conductors dels vehicles de dues rodes i aconseguir més percepció del risc i responsabilitat compartida per reduir la sinistralitat d’aquest col·lectiu.

Assessorament de conductors especialitzats

Enguany el programa es realitza entre els mesos d’abril i octubre a carreteres de les quatre demarcacions i les sessions d’aquest divendres i dissabte són la vuitena i la novena d’aquest 2017. Aquesta formació arriba on són els motoristes a peu de carretera i pretén identificar i corregir els seus errors en situacions reals per millorar la seva tècnica amb l’assessorament de conductors especialitzats. Té la finalitat d’augmentar la seguretat viària dels conductors d’aquests vehicles de dues rodes en els seus desplaçaments habituals i, de moment, en les dues edicions anteriors, ja hi han participat prop de 700 motoristes.

Els Mossos d’Esquadra participen en aquestes sessions tant pel que fa al desenvolupament de l’activitat formativa com per a la localització de l’espai adequat, atès que les carreteres on es fa aquesta formació tenen una alta concentració de motoristes durant el cap de setmana.

Sense inscripció prèvia

Per participar-hi no cal inscripció prèvia, els motoristes només han d’anar amb la seva motocicleta en el punt de trobada de l’activitat, que en les sessions d’aquest cap de setmana són les següents. La de divendres és a l’avinguda Pas d’Arró de Vielha (antic pàrquing militar) i la de dissabte davant del restaurant Cap del Port al Port de la Bonaigua.

Durant el curs es fan recorreguts de curta durada en els quals, sempre amb l’acceptació i permís previ dels participants, hi van d’acompanyants els instructors, que enregistren els moviments dels motoristes. Tot seguit es visualitzen les imatges i els instructors aporten comentaris sobre la conducció amb l’objectiu de corregir aquelles accions incorrectes per millorar la seguretat durant la conducció. Quan ha finalitzat l’activitat, a més, els interessats reben la gravació i un full amb deu punts sobre l’estat tècnic de la seva motocicleta.

Sensibilització

Amb aquesta formació, el Servei Català de Trànsit vol contribuir a millorar la seguretat dels motoristes i també pretén que es prengui consciència de la seva fragilitat. Així mateix, demana a la resta d’usuaris respecte i col·laboració per reduir les víctimes d’aquest col·lectiu.

D’altra banda, també cal destacar que enguany hi ha previstes tres sessions més a les següents ubicacions: el 30 de setembre a Cornudella de Montsant, i dues més a les demarcacions de Lleida i Girona durant els mesos de setembre i octubre (pendents de concretar data i localització).