Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Noves torres per donar cobertura de banda ampla a zones fosques de l'Alt Urgell

Noves torres per donar cobertura de banda ampla a zones fosques de l'Alt Urgell

El Consell Comarcal preveu una inversió a través del fons Feder per millorar l'accés a Internet a Adrall, Arfa, Montferrer i Calvinyà Pròximament sortirà a concurs la gestió de la xarxa Wimax
Consell Comarcal de l'Alt Urgell
09/07/2014 12:49

El Consell Comarcal de l'Alt Urgell instal.larà entre aquest any i el 2015 noves torres de telecomunicacions per donar cobertura a municipis que no tenen un bon accés a la xarxa d'Internet de banda ampla. La inversió es durà a terme a través de fons del programa europeu Feder i permetrà cobrir zones fosques d'Adrall, Arfa, Montferrer i Calvinyà, entre d'altres.

El president de l'ens, Jesús Fierro, ha explicat que aquest serà "el pas definitiu" perquè l'Alt Urgell compti amb un servei adequat a les necessitats actuals. L'ampliació de la cobertura l'assumirà l'empresa concessionària de la gestió de la xarxa Wimax, que ja fa possible la connexió a Internet i l'ús de la telefonia IP a uns 300 veïns de zones de muntanya.

Cal recordar que el Consell Comarcal va desplegar a finals de la dècada passada, a través del programa Territorios Digitales, una xarxa de torres de telecomunicacions per donar accés a Internet allà on cap operadora no estava disposada a portar a terme la inversió necessària. La concessió a Eurona, però, ha vençut i ara cal fer un nou procés d'adjudicació. Pròximament es treurà a concurs el servei.

El contracte contemplarà el pagament d'un cànon mínim anual de 7.200 euros, als quals s'afegirà un altre de variable d'1,25 euros al mes per cada client.