Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Noves visites guiades a la planta de compostatge de Benavarre

Noves visites guiades a la planta de compostatge de Benavarre

Les sortides, que volen mostrar el procés de reciclatge de la matèria orgànica, estan programades els dies 8 i 23 de setembre. Les inscripcions per assistir-hi són obertes
Visites a la planta de compostatge
06/09/2018 10:16

La Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet (MEU) reprèn aquest dissabte, 8 de setembre, i el diumenge 23, les visites guiades i teatralitzades al Centre de Tractament de Residus de Benavarre. Les sortides formen part d'una campanya per donar a conèixer la planta de compostatge i mostrar com es gestionen els residus orgànics que hi arriben, amb l'objectiu final de sensibilitzar sobre la necessitat de reciclar la matèria orgànica.

L'explicació de la visita va a càrrec del gerent de la MEU, Jordi Vilaró, i està amenitzada teatralment per l’urgellenc Ivan Caro. Les places són limitades i es poden reservar trucant al telèfon 900 70 70 46 o bé enviant un correu electrònic a

La campanya va començar el passat mes d'abril i ja s'han fet 10 visites, en les quals hi han pres part mig miler de persones. Jordi Vilaró subratlla l'èxit de la proposta "perquè ha aconseguit sensibilitzar de forma lúdica i amena sobre el reciclatge correcte dels residus orgànics i la seva transformació". La iniciativa continuarà mentre hi hagi demanda.

Reciclatge i compost

La sortida cap a la planta de compostatge es fa el dia estipulat a les nou del matí des de l'estació d'autobusos. El recorregut s'inicia a l’abocador i continua a la planta de compostatge, on els visitants poden comprovar les diferents fases del procés de transformació de la matèria orgànica que es recull del contenidor marró del carrer en compost, esdevenint un fertilitzant orgànic per les plantes, horts i jardins. En aquest sentit, Jordi Vilaró remarca el fet que en les sortides coincideixen persones recicladores i d'altres que utilitzen el compost que es genera. "Es pot comprovar que la feina que es fa des de la MEU és efectiva", subratlla.

Després de l'explicació, els participants en la sortida són convidats a esmorzar.

Volum de residus

Els residus que han de ser dipositats al contenidor de la resta suposen un 15 per cent de les escombraries que es generen, però representen actualment un 50 per cent. "Hi van a parar residus reciclables, com paper, vidre, envasos i orgànica, que no haurien d’anar mai a l’abocador si els ciutadans separessin correctament els residus a casa”, lamenta.

L’Alt Urgell, que aposta pel model de recollida en contenidors, és una de les comarques capdavanteres de Catalunya en el reciclatge de residus, amb un 55%, després d’Osona, que en recicla un 60%.