Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Núria Vilarrubla, palista del Cadí CK, medalla de bronze a la Copa del Món de Pau

Samuel Hernanz ha sumat un or en K1 masculí i Maialen Chourraut ha finalitzat tercera en K1 femení. Bons resultats de Marta Martínez (11a) i Mònica Dòria (14a), també piragüistes del club urgellenc

19/06/2016 21:05

Brillant medalla de bronze en C-1 de la palista urgellenca Núria Vilarrubla, del Cadí Canoë-Kayak, en la darrera competició de la Copa del Món de canoe eslàlom, disputada aquest dissabte al canal d’aigües braves de Pau (França).

Després de classificar-se en primera posició per a la semifinal, la piragüista de la Seu va aconseguir el passi a la final amb un cinquè lloc. En la lluita per les medalles, Vilarrubla va dur a terme una baixada ràpida, però va sumar 6 segons de penalització, fet que la va relegar a la tercera plaça, amb un temps de 125,44, a només 3 segons de l’or, que va aconseguir la palista anglesa Mallory Franklin. La plata va ser per a l’australiana Jessica Fox.

La jove palista del Cadí CK Mònica Dòria, que participa en representació d’Andorra, accedia amb claredat a la semifinal i tancava la seva participació a la competició amb una meritòria 14a posició. Així mateix, Marta Martínez, també palista del Cadí CK, tot i passar sense problemes a la semifinal de K-1, va acabar en onzè lloc, un segon per sota de la disputa per les medalles en la final.

Més medalles

La que sí ha estat aquest diumenge en la lluita pel podi és la piragüista basca Maialen Chourraut, representant de l'equip espanyol als Jocs de Río, que ha sumat una medalla de bronze en K1 dona. A més a més, la Copa del Món de Pau també s'ha asconseguit un or en K-1 home, amb la victòria de Samuel Hernanz. En la mateixa categoria, el seu company Joan Crespo ha acabat desè.

En C-1 home, els representants espanyols Jon Erguin i Ander Elosegi s'han quedat a les portes de passar a la final, i en C-2, la parella formada per Dani Marzo i Jesús Pérez tampoc no ha superat el tall de la semifinal i no ha pogut lluitar per les medalles.

Competició espectacular

La competició a Pau ha estat espectacular per la dificultat del traçat i la qualitat dels palistes, l'elit mundial, que han fet vibrar el nombrós públic congregat a l'Stade d’Eaux Vives.

La prova l'han disputada un total de 54 països i més de 300 piragüistes dels cinc continents, tot ells amb l'objectiu dels JJOO de Rio 2016, previstos per al proper mes d’agost.

• Núria Vilarrubla i Samuel Hernanz (Foto: RFEP)
    Núria Vilarrubla i Samuel Hernanz (Foto: RFEP)
  • Maialen Chourraut (Foto: RFEP)
    Maialen Chourraut (Foto: RFEP)