Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Obert el termini per accedir als horts socials de la Seu

Obert el termini per accedir als horts socials de la Seu

Les sol.licituds es poden presentar fins al 20 de febrer al Consorci d'Atenció a les Persones Hi poden optar persones majors de 65 anys
Horts socials de la Seu 2013
30/01/2013 17:27

El proper divendres, 1 de febrer, s'obre el termini per presentar les sol·licituds d'accés a una de les parcel·les dels horts socials municipals situats a l'Horta del Valira de la Seu d'Urgell. Les persones interessades podran fer arribar la seva sol·licitud fins al proper 20 de febrer al Consorci d'Atenció a les Persones, ubicat al Centre Cívic El Passeig (primera planta).

Els requisits que cal complir per a poder optar a un dels horts socials són tenir 65 anys o més; estar empadronat al municipi de la Seu d'Urgell; no tenir cap treball retribuït i no cultivar cap altre hort. L'ús de les parcel·les és a títol personal. En el moment de tramitar la sol·licitud caldrà que els interessats presentin el justificant de la pensió de jubilació.

La selecció dels beneficiaris es formalitzarà de dues maneres: per ordre de sol·licitud i per valoració de raons socials, en el cas que hi hagi més demanda que parcel·les. Del 20 al 28 de febrer es procedirà a l'estudi de les propostes i durant el mes de març es comunicarà la resolució als interessats.

A les persones que s'escullin se'ls atorgarà una llicència gratuïta a precari per a dues temporades fins al 30 de novembre de 2014.

Bona valoració del projecte

La tinent d'alcalde d'Atenció a les Persones de l'Ajuntament urgellenc, Anna Vives, ha manifestat que el projecte dels horts socials ha complert l’objectiu pretès, ja que s’ha proporcionat un espai de conreu a persones del col·lectiu de la gent gran, facilitant la seva interacció i procurant que mantinguessin un estil de vida saludable. Axí mateix, ha afegit que la iniciativa "ha posat en valor una activitat pròpia de la nostra contrada". Vives no descarta ampliar el projecte a d’altres col·lectius.

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell va condicionar fa un parell d'anys uns terrenys per a horts socials d'uns 800m2 a l'Horta del Valira, a tocar del pont de Castellciutat. Aquests espais disposen d'un total de 20 parcel·les de 35m2 cadascuna i van ser condicionades per la brigada municipal d'obres i pel servei municipal de parcs i jardins.

Junta d'Hortolans

Les bases de funcionament dels horts socials disposen que es constituirà una junta d'hortolans, composada per tots els titulars dels horts, així com per un assessor tècnic i una persona designada pel Consorci. L’òrgan haurà de resoldre dubtes i compartir experiències.