Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Obert el termini per demanar ajuts per a la promoció de la ciutat i l'establiment d'autònoms

Obert el termini per demanar ajuts per a la promoció de la ciutat i l'establiment d'autònoms

L'Ajuntament destina enguany 35.000 euros al foment de l'activitat econòmica a la Seu Els tràmits s'han de presentar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana
Carrer Major
13/03/2015 16:39

A partir d'aquest dissabte, 14 de març, l'Ajuntament de la Seu d'Urgell obre el termini per les sol·licituds d’accés a les subvencions per a la promoció de la ciutat i per a persones desocupades que s’estableixin com a autònomes, per a la posada en marxa d'una activitat econòmica.

Pel que fa a les subvencions per a la promoció del municipi, les sol·licituds es podran presentar fins al dissabte 11 d'abril. Aquests ajuts estan adreçats als establiments comercials oberts durant l'any 2014.

Respecte a les sol·licituds per a persones desocupades, es podran presentar fins al 31 de desembre. Aquest ajut va adreçat a la persona, empadronada a la Seu d'Urgell, que s'hagi establert com a autònom des de l'1 de gener de 2014.

D'altra banda, aquelles persones que van presentar la seva sol·licitud durant l'any 2014 però que no se'ls va atorgar per manca de pressupost, poden presentar una instància entre els dies 23 de març i 2 d'abril perquè puguin gaudir de preferència. Passades aquestes dates, les sol·licituds que es presentin en aquest supòsit es tramitaran d'acord amb les previsions per a les sol·licituds presentades per l'any 2015.

En tots els casos, la petició s'ha de presentar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC).

L'Ajuntament ha augmentat el pressupost per aquests dos tipus de subvencions, destinant un total de 35.000 euros: 10.000 per a autònoms i 25.000 per a establiments. El regidor de Promoció econòmica, Jordi Pallarès, afirma que “amb aquesta mesura, un any més, queda clara l’aposta de l’Ajuntament per incentivar l'economia local dins dels marges d'acció de què disposa una administració local”.

Subvencions per a la promoció del municipi

Aquestes subvencions van dirigides a les activitats econòmiques, principalment del sector comercial i de serveis, donant prioritat a joves i a majors de 55 anys i als establiments del centre històric.

Es dóna suport a la implantació, reformes, ampliacions, traspassos i millores estètiques d’establiments comercials i de serveis. També per a noves empreses creades per joves menors de 35 o majors de 55 any, traspàs d’una activitat per canvi de titular, innovació i valor afegit a la promoció econòmica, i implantació d’un comerç o activitat al centre històric

Subvencions per a autònoms

Podran ser beneficiàries d'aquestes subvencions les persones desocupades que s'incorporin al món laboral com a autònoms individuals o autònoms integrats en una societat civil o mercantil de nova creació. També les persones desocupades que s'incorporin a una activitat econòmica existent i que no hagin estat autònoms en els sis mesos anteriors.