Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Obert el termini per demanar les beques per a universitaris del Pirineu

Obert el termini per demanar les beques per a universitaris del Pirineu

Les famílies dels estudiants poden rebre fins a 2.000 euros d'ajut pels desplaçaments i l'allotjament Les sol·licituds es poden presentar fins a l'11 de maig. A l'Alt Urgell, es pot fer a través de l'Oficina Jove
Selectivitat
12/04/2012 11:36

La Generalitat ha obert aquest dimecres el termini per a sol·licitar beques per a estudiants universitaris de les comarques de l'Alt Pirineu i Aran i del Solsonès.

El programa vol compensar la despesa extra que els estudis superiors comporten a les comarques de muntanya, atès que no hi ha cap centre d'ensenyament superior a prop del territori. El termini per presentar la petició és fins a l'11 de maig. A l'Alt Urgell, es pot fer la gestió a través dels ordinadors de l'Oficina Jove, que informa de tots els documents requerits.

Per a optar als ajuts cal presentar, entre d'altres, l'autorització per obtenir les dades tributàries degudament signat per tots els membres de la unitat familiar de més de 18 anys. També es demana el certificat municipal de convivència, com a mínim des de l’1 de gener de 2009. En cas que les persones s’hagin empadronat posteriorment, cal presentar també la documentació acreditativa del centre docent on la persona sol·licitant ha estudiat el curs 2009-2010.

Requisits acadèmics

En l'àmbit acadèmic, es demana la certificació on hi constin les assignatures matriculades, les qualificacions i els crèdits acadèmics obtinguts. També hi ha de constar, de manera clara, el total de crèdits matriculats i el total de crèdits aprovats en el curs acadèmic 2010-2011.

També s'ha de lliurar una fotocòpia de l’imprès de la matrícula universitària corresponent al curs 2011-2012 amb l’acreditació que se n’ha fet efectiu el pagament. Si s'ha optat per matrícula semestral, cal presentar la dels dos semestres.

Com a requisits essencials, cal tenir la ciutadania de la Unió Europea, o bé acreditar la seva condició de persona resident, i residir en una de les set comarques incloses en el pla. Cal estar matriculats en una universitat catalana el curs 2011-2012, en uns estudis encaminats a l'obtenció d'un títol oficial de grau, llicenciatura, enginyeria, diplomatura, magisteri, enginyeria tècnica o arquitectura tècnica.

L’import màxim per ajut és de 2.000 euros, d’acord amb les disponibilitats pressupostàries. Estan incloses en el programa l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l'Alta Ribagorça, Aran i el Solsonès.