Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Obert un procés participatiu per al Pla Director Urbanístic de l'embassament de Rialb

Obert un procés participatiu per al Pla Director Urbanístic de l'embassament de Rialb

Aquest dissabte es farà una reunió informativa a Oliana. L'objectiu és recollir aportacions de la població per millorar l'aprofitament econòmic i social de la zona, que també inclou Peramola i Bassella
Embassament de Rialb
11/04/2018 13:01

El Pla Director Urbanístic de l’Embassament de Rialb, impulsat pel Consorci Segre Rialb i el Departament de Territori i Sostenibilitat, ha obert un procés participatiu per a la població dels sis municipis que en formen part, entre els quals hi ha Oliana, Peramola i Bassella. L'objectiu és recollir les propostes de tots els actors implicats "per al futur i la dinamització" de la zona.

Segons recorden des de la conselleria, "l’Embassament de Rialb, finalitzat l’any 2000, va configurar un nou paisatge i realitat amb la que una part de la població afectada no s’hi sent identificada". En aquest sentit, reconeixen que encara avui "el pantà i les seves oportunitats no són prou conegudes per la població". D’altra banda, apunten, es manté la preocupació per la pèrdua de població. El Pla Director Urbanístic (PDU) pretén "posar les condicions urbanístiques que permetin dinamitzar econòmicament el territori i afrontar alguns d’aquests problemes".

El procés recollir la visió i experiència de la gent que hi viu per "generar un major consens sobre actuacions compartides pel conjunt del territori i el seu futur". Entre els objectius, detallen, hi ha "identificar espais i usos amb significat pels habitants, compatibilitzar el patrimoni i l'experiència del territori amb el seu desenvolupament econòmic, i obtenir propostes per a la dinamització econòmica futura del territori".

Les persones que vulguin participar de les jornades informatives presencials poden confirmar la inscripció al correu info@segrerialb.cat o 973 056 034.