Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Oberta la nova convocatòria del programa Leader a l’Alt Urgell i la Cerdanya

Oberta la nova convocatòria del programa Leader a l’Alt Urgell i la Cerdanya

El Consell Comarcal alturgellenc acollirà una sessió informativa aquest dimecres, 26 de setembre, a dos quarts de vuit del vespre
Xerrades informatives sobre els ajuts Leader
24/09/2018 17:47

La nova convocatòria del programa Leader a l’Alt Urgell i la Cerdanya és oberta fins al pròxim 17 d’octubre per tal que autònoms, empreses, institucions i entitats del territori que vulguin acollir-se als ajuts presentin els seus projectes. Les sol·licituds s’hauran de presentar exclusivament per procediments telemàtics.

El Consorci Alt Urgell-Cerdanya (CAUC), ens gestor de l’aplicació del programa a ambdues comarques, disposa d’una dotació econòmica de 639.066,17 €. Els fons estan cofinançats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, que hi aporta un 57%, i la Comissió Europea a través del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), que hi destina el 43% restant.

D'altra banda, per donar a conèixer el nou Leader, el Consorci ofereix xerrades informatives, tant a l’Alt Urgell com a Cerdanya. La primera tindrà lloc aquest dimarts, 25 de setembre, al Centre Cívic de Bellver de Cerdanya. Dimecres 26 se’n farà la presentació al Consell Comarcal de l’Alt Urgell, a la Seu, i divendres 28 al Consell Comarcal de Cerdanya, a Puigcerdà. Totes les xerrades començaran a dos quarts de vuit del vespre.

Creació i innovació empresarial

Per a aquest nou període, el CAUC s’ha fixat com a objectiu prioritari donar suport a la creació i a la innovació empresarial en base a recursos del territori per afavorir la creació d’ocupació, fomentar el retorn de talent i donar suport a la cooperació público-privada i intersectorial. Tot plegat, en el marc d’una economia sostenible i baixa en emissions contaminants.

Així, s’han establert sis eixos prioritaris: emprenedoria, empresa i creació d’ocupació en base als recursos endògens i propis del territori; innovació tecnològica i empresarial; equilibri territorial; retorn de joves al món rural; mitigació del canvi climàtic i ús eficient dels recursos naturals; i foment de la cooperació.

Aquests ajuts s’adrecen principalment a persones físiques i jurídiques que realitzin inversions a l’Alt Urgell i la Cerdanya. Poden acollir-se a les subvencions els empresaris autònoms, les microempreses, pimes, cooperatives, associacions i fundacions. Els ajuts oscil·len entre el 22,5 % i el 40 % de la inversió elegible.

Assessorament

Les empreses i emprenedors interessats en aquest programa poden adreçar-se a la seu del Consorci Alt Urgell-Cerdanya, ubicada al Consell Comarcal  de l’Alt Urgell o bé a l’oficina de Puigcerdà, al Consell Comarcal de Cerdanya. A tots dos llocs es disposa de la documentació necessària i dels tècnics que assessoraran els interessats en sol·licitar la subvenció.