Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Oberta la nova convocatòria dels ajuts Leader

Oberta la nova convocatòria dels ajuts Leader

El Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya comença a atendre les sol·licituds de subvenció a empreses locals, que es podran presentar fins al 21 de març. Els propers dies s'ofereix xerrades informatives a la Seu, Bellver i Oliana
Consell Comarcal de l'Alt Urgell
29/01/2016 14:05

El Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya ha anunciat l'inici de la convocatòria dels nous ajuts europeus Leader. L'anunci del procediment per a ambdues comarques s'ha publicat aquest dijous mateix al DOGC. Des d'ara, les empreses interessades a rebre alguna subvenció s'han d'adreçar a les oficines del consorci, ubicades als respectius Consells Comarcals, a la Seu i Puigcerdà.

Per aquesta nova edició del Leader, l'Alt Urgell i Cerdanya tenen assignada una ajuda total de prop de 640.000 euros. En aquest sentit, les tècniques responsables del consorci, Mireia Font i Montse Fusté, han avançat que se seguirà estrictament els criteris assignats a l'hora de decidir-ne els beneficiaris, atès que es preveu que la petició d'ajuts superi la dotació disponible. A més a més, una de les novetats d'enguany és que des d'ara el programa abasta tots els municipis d'ambdues comarques, mentre que en anys anteriors a la Cerdanya el Leader només abastava els consistoris de la part de la Batllia i el Baridà.

Sessions informatives

A banda de l'atenció personalitzada, aquests propers dies s'oferirà xerrades informatives. A la Seu, es farà aquest dilluns 1 de febrer, a 2/4 de 9 del vespre al Consell Comarcal de l'Alt Urgell. A Bellver de Cerdanya, dimarts dia 2, a les 8 del vespre al Centre Cívic. I a Oliana, dijous dia 4, a 2/4 de 9 del vespre a l'Ajuntament. Prèviament també se n'ha programat a Puigcerdà, Alp i Llívia, municipis que s'incorporen enguany al pla.

Les sol·licituds es podran presentar fins al 21 de març. Un dels requisits que cal tenir en compte per accedir als ajuts és que han de ser projectes que encara no s'hagin iniciat i que la inversió prevista ha de ser d'un mínim de 12.000 euros, com també que es demostri que generen activitat econòmica. Des del Consorci es facilita tota la documentació que cal presentar. Un cop registrades les sol·licituds, els tècnics visitaran les empreses per comprovar que és un projecte no iniciat.

Entre les propostes que han rebut ajut en anteriors edicions hi ha la creació de noves empreses de tot tipus en petits municipis, la reforma d'establiments turístics com ara hotels i restaurants o bé millores en empreses artesanes del sector agroalimentari. . El pressupost per a tot Catalunya és de 7.666.666 euros, finançats en un 57 % pel DARP i en el 43 % restant pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural. Els ajuts també van adreçats a promoure accions dirigides a la mitigació i adaptació al canvi climàtic i la protecció dels recursos naturals i a estimular la innovació i la transferència de coneixements en el sector agroalimentari. Oscil·len entre el 22,5 % i el 40 % de la inversió elegible.