Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Obertes les preinscripcions escolars per al curs 2015-2016

Obertes les preinscripcions escolars per al curs 2015-2016

Es poden realitzar als mateixos centres educatius, a l'Oficina Municipal d'Escolarització o per Internet Com a novetat, es posa en marxa a la Seu l'Institut La Valira
Preinscripcions 2015-2016 - Cartell
12/03/2015 19:18

Fins al 17 de març està obert el període de preinscripció per al curs escolar 2015-2016. Durant aquest termini cal presentar les sol·licituds d'admissió d'alumnes per poder cursar segon cicle d'educació infantil, primària i ESO als centres docents sufragats amb fons públics (escola pública i escola privada concertada).

Per formalitzar la preinscripció, cal omplir la sol·licitud que es facilita de manera gratuïta en qualsevol centre docent de la ciutat o a l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME) de la Seu d’Urgell, ubicada a les mateixes dependències de l’Ajuntament urgellenc.

La preinscripció cal tramitar-la en el centre educatiu que es triï en primera opció o a la mateixa OME. També es pot realitzar la preinscripció a través d'internet, a l'adreça www.gencat.cat/preinscripcio. La tramesa de sol·licituds de manera telemàtica finalitza a les 24 hores del 16 de març.

Nou Institut La Valira

Totes les sol·licituds per al nou Institut La Valira es tramitaran a l'Oficina Municipal d'Escolarització (OME). Recordem que aquest pròxim curs 2015-2016 es posarà en marxa aquest nou centre educatiu d'educació secundària amb dues línies de primer curs d'ESO.

L’OME, que des de ja fa onze cursos ofereix als urgellencs informació per l’escolarització dels infants i joves, també facilita informació de tota l’oferta escolar obligatòria i no obligatòria que existeix a la capital de l’Alt Urgell, així com dades sobre el procés de matriculació, preinscripcions escolars durant tot l’any i la gestió de la matrícula.

El servei municipal també facilita informació sobre l’oferta educativa de la nostra ciutat, les instal·lacions educatives, els serveis que s’ofereixen, les activitats extraescolars que es programen i els contactes amb la direcció de les escoles i instituts.

L'OME també té cura del compliment de la legalitat en el procés d’admissió de l’alumnat en el seu àmbit d’actuació mitjançant la comissió d’escolarització, a més d'establir els mecanismes necessaris per orientar i informar adequadament les famílies de tota l’oferta educativa.

Una altra de les seves tasques és procurar una distribució equilibrada de l’alumnat amb necessitats educatives específiques que ens permeti la integració, faciliti la cohesió social i afavoreixi una qualitat educativa adequada per a tota la població escolar.

Calendari de preinscripció 2014-2015

- Presentació de sol·licituds: de l'10 al 17 de març, ambdós inclosos (per Internet es pot fer fins a les 24 hores del dia 16 de març).

- Publicació de les llistes amb la puntuació provisional: 27 de març.

- Sorteig de desempat: 7 d'abril.

- Termini per presentar reclamacions: 7, 8 i 9 d'abril.

- Publicació de les llistes amb el barem definitiu: 14 d'abril.

- Publicació de les llistes de l'alumnat admès: 12 de maig.

- Període de matrícula per als alumnes d'infantil, primària i 1r d'ESO: del 8 al 12 de juny.

Els criteris de prioritat

Els criteris generals per ordenar les sol·licituds de preinscripció a les escoles i instituts són els següents:

- Existència de germans matriculats o pares o tutors que treballen al centre: 40 punts.

- Per proximitat de domicili o lloc de treball al centre sol·licitat en primer lloc (només una opció):

- Domicili a l’àrea de proximitat del centre: 30 punts.

- Lloc de treball a l’àrea de proximitat del centre: 20 punts.

- Si els pares o tutors reben l’ajut de la renda mínima d’inserció:10 punts.

- Per discapacitat de l’alumne/a, germans, pares o tutors igual o superior al 33%: 10 punts.

- En el cas de batxillerat, la nota mitjana.

- Els criteris complementaris són aquests:

- Família nombrosa: 15 punts.

- Malaltia crònica del sistema digestiu (inclosa la celiaquia) que afecta el seu sistema digestiu, endocrí o metabòlic: 10 punts.

- Si els pares o tutors o un germà de l'alumne han estat escolaritzats en ensenyaments declarats actualment gratuïts i universals en el centre per al qual es presenta la sol·licitud: 5 punts.

Documentació necessària

Per a realitzar la preinscripció per al curs 2015-2016 de segon cicle d’educació infantil, primària i ESO cal presentar:

- Sol·licitud de preinscripció.

- L'original i una fotocòpia del llibre de família.

- L'original i una fotocòpia del document nacional d'identitat (DNI).

- L'original i fotocòpia de la targeta sanitària individual (TSI).

- Certificat de convivència.

- Llibre de vacunes de l'alumne.

- Documentació acreditativa del criteri o els criteris de prioritat (només per al criteri o els criteris de prioritat al·legats a la sol·licitud de preinscripció).

- Renda anual de la unitat familiar.

- Documentació acreditativa de ser beneficiari o beneficiària de la prestació econòmica de la renda mínima d'inserció.

- Proximitat del domicili de l'alumne (o proximitat del lloc de treball de la persona sol·licitant).

- Quan es consideri el domicili del lloc de treball, cal presentar una còpia del contracte laboral o d'un certificat emès aquest efecte per l'empresa.

- Germans o germanes escolaritzats al centre educatiu o pares o tutors legals que hi treballen en el moment de presentar la sol·licitud de preinscripció.

- Discapacitat (igual o superior al 33%) de l'alumne, el pare, la mare o tutors o els germans.

- Original i fotocòpia del certificat de discapacitat de la persona que al·legui aquesta condició emès pel Departament de Benestar Social i Família.

- Família nombrosa o família monoparental.

- Original i fotocòpia del carnet de família nombrosa o monoparental vigent.

- Malaltia crònica de l'alumne que afecti el sistema digestiu, endocrí o metabòlic.

- Informe emès per un metge o certificat mèdic oficial, en què s'indiqui que l'alumne té diagnosticada una malaltia crònica i de quina es tracta.

- Si els pares, tutors o germans de l'alumne han estat escolaritzats en ensenyaments declarats actualment gratuïts i universals en el centre per al qual es presenta la sol·licitud han de facilitar al centre les seves dades perquè aquest ho pugui comprovar.

 

Per a més informació, cal adreçar-se a l’Oficina Municipal d’Escolarització (telèfon 973 350 010, ext. 8086/8088), o a www.laseu.cat/ensenyament o a www.gencat.cat/preinscripcio