Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Oberts novament els dos carrils de circulació a l'N-260 a Gerri de la Sal

Oberts novament els dos carrils de circulació a l'N-260 a Gerri de la Sal

S'acaba amb el pas alternatiu per les obres d'ampliació, que causaven llargues cues en ambdós sentits. Per la travessia hi passen uns 3.500 vehicles diaris, xifra que es multiplica en dies festius
Travessia reformada de l'N-260 a Gerri de la Sal (Foto: ACN)
13/04/2017 19:36

Tot coincidint amb les vacances de Setmana Santa, els responsables de les obres de l'N-260 al pas per Gerri de la Sal han retirat els semàfors que regulaven el pas de vehicles a l'interior de la localitat a causa de les obres d'eixamplament de la carretera. D'aquesta manera, han quedat novament operatius els dos carrils de la via i s'han evitat les restriccions que s'ocasionaven en èpoques de gran afluència turística.

Gràcies a un voladís que s'ha construït per eixamplar la carretera els veïns gaudiran de vorera a banda i banda. Per aquest punt de l'N-260 hi passen uns 3.500 vehicles diaris. Aquest tram es considerava perillós tant per a vianants com per a vehicles. Foment ha projectat l'ampliació mitjançant una estructura en volada sobre els terrenys que s'estenen entre el mur actual i el riu Noguera Pallaresa sense envair-los.

Per augmentar la seguretat dels veïns i obligar als cotxes a reduir la velocitat hi haurà passos de vianants elevats, segons ha informat l'ACN de fonts del Ministeri. En aquest tram de via hi ha senyals que obliguen a circular a 30 quilòmetres hora però molts conductors fan cas omís a aquests senyals.

Les obres, que es van iniciar al mes de maig del 2016, han consistit en un tram de 450 metres, construir un voladís al lateral que no hi ha cases. La carretera ha passat de tindre 5,5 metres d'amplada i no tenir voreres a tindre una amplada de 6 metres i els vianants disposar de voreres. Les previsions del Ministeri de Foment són que l'obra puguin estar finalitzada cap a finals del mes de maig del 2017. La inversió que ha suposat aquesta actuació ascendeix a 2,14 milions d'euros.

Mentre han durat les obres ha quedat anul·lat un carril de circulació d'aquesta carretera on s'ha donat pas alternatiu als vehicles mitjançant semàfors. Ara, encara amb algunes obres per finalitzar, els semàfors s'han retirat tot coincidint amb l'arribada de turistes al Pallars per Setmana Santa. De manera puntual no es descarta que algun altre dia s'hagin de tornar a col·locar.