Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Obren un casal popular alternatiu al centre de la Seu

Obren un casal popular alternatiu al centre de la Seu

El local vol ser un punt de trobada per a joves des de l’autogestió
Casal Popular - Cartell de la Inauguració
18/10/2007 16:41

L’Assemblea de Joves de l’Alt Urgell (AJAU) i la CUP de la Vansa i Fórnols inauguraran aquest cap de setmana el Casal Popular Alt Urgell, al carrer dels Canonges de la Seu. El local es presentarà públicament dissabte. A les 5 de la tarda, actuaran al mateix carrer dels Canonges els grups Astorets del Pirineu, Ai Mare i Pep Lizandra amb Rafel Llobet. A les nou de la nit es farà un sopar popular amenitzat pel cantautor El noi del Cirerer.

Segons els seus promotors, el local vol “crear i dinamitzar una base social de l’esquerra independentista a la comarca” i esperen que “cada cop siguem més les persones, organitzacions i col•lectius que participin del projecte”. El Casal Popular neix, afirmen, per tal “d’aglutinar totes les persones crítiques i inquietes, de fomentar l’autoorganització i l’aparició d’organitzacions i col•lectius transformadors”. En aquest sentit, els promotors asseguren que el casal és no només per a joves d’ideologia independentista, sinó també d’altres corrents alternatius, com ara anticapitalistes, internacionalistes, ecologistes, feministes i que fomentin la cultura popular.

Un altre objectiu del Casal serà, afirmen, “oferir una alternativa a l’oci consumista imposat pel capital i recolzat per les institucions”. Així, defineixen el seu concepte d’oci com “no limitat a la festa i que contingui activitats formatives com ara xerrades, passis de vídeo, exposicions, premsa i biblioteca alternativa i debats”.

El Casal també es vol comprometre a dinamitzar el carrer dels Canonges i el centre històric de la Seu i fomentar l’autoorganització i la participació veïnal. Un altre dels eixos serà la identitat del Pirineu, el seu patrimoni i les seves tradicions.