Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Ocupació al voltant del 85% aquests darrers dies als hotels de l'Alt Pirineu

Ocupació al voltant del 85% aquests darrers dies als hotels de l'Alt Pirineu

La meteorologia ha condicionat les empreses d'esports d'aventura, que tot i això donen per salvada la temporada. L'afluència a les cases rurals, més moderada a causa de la limitació a un màxim de sis persones per grup
Parada de venda de bolets al mercat de la Seu d'Urgell, aquest dissabte passat
13/10/2020 12:50

L'Alt Pirineu ha tancat aquest cap de setmana, marcat per la jornada festiva del Pilar, amb una ocupació mitjana d'entre el 85% i el 90%. L'Alta Ribagorça i el Pallars Sobirà són les comarques on s'han omplert més els hotels, segons el balanç que ha presentat el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. A nivell de demarcació, calculen que al llarg dels darrers tres dies s'hi han allotjat uns 25.000 visitants, que han generat al voltant de 60.000 pernoctacions. A això s'hi ha de sumar l'alta ocupació que hi ha hagut a les segones residències, especialment a la Cerdanya, cosa que confirma la tendència a un major ús d'aquests habitatges des que va finalitzar el confinament.

El temps variable, amb pluja i vent en alguns casos (sobretot diumenge), ha reduït les previsions inicials del sector de turisme actiu, que encara ja la recta final de la seva temporada mentre ja es comença a preparar la d'esquí. De fet, el cap de setmana ha estat marcat al Pirineu pel quart episodi de nevades des de final d'agost, cosa que també ha permès a molts visitants trepitjar neu per primer cop a la temporada perquè en punts com l'Aran la precipitació sòlida ha arribat fins al voltant dels 1.600 metres.

La vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol, s'ha mostrat "satisfeta" amb aquests resultats i hi ha afegit que s'ha mantingut la tendència que ha mostrat el Pirineu durant tot l'estiu -quan els hotels van reobrir després del confinament- i durant el mes de setembre. Pujol ha subratllat que la clientela de proximitat ha estat "fonamental" per poder assolir aquests bons resultats, tant durant la campanya d'estiu com en tots els ponts festius. També ha esmentat "l'esforç que ha fet el sector turístic per poder fer front a la crisi sanitària i garantir la seva activitat amb totes les garanties".

El turisme rural ha tingut bona demanda, però la limitació a un màxim de 6 persones per cada casa a causa de la pandèmia ha reduït el percentatge, que s'ha situat al voltant d'entre un 70 i un 80% de mitjana en el conjunt del territori, segons els càlculs del patronat. Finalment, el sector del càmping ha tingut una plena ocupació a les places de bungalous, mentre l'afluència a les d'acampada ha estat baixa.

Poca activitat dilluns

Pel que fa al turisme actiu, el president de l'Associació d'Empreses d'Esports d'Aventura del Pallars Sobirà, Florido Dolcet, ha dit que "dissabte s'ha pogut treballat sobre el 50% de la capacitat de contractació, mentre que diumenge s'havia previst una demanda baixa pel temps" i dilluns, 12 d'octubre, ja hi ha hagut "molt poca activitat".

El sector d'esports d'aventura clourà la temporada el 15 d'octubre vinet amb un bon balanç pel que fa les activitats d'aigua durant els mesos de juliol, agost i setembre. Des del Patronat de Turisme indiquen que, malgrat les males previsions i l'inici tardà de la campanya, la demanda del mes d'agost ha aconseguit salvar la temporada, que preveu arribar entre el 35 i el 40% de la contractació dels serveis que s'havien fet els anys anteriors.