Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Oliana acull la Cúpula Gustum per divulgar els aliments locals entre els escolars

Oliana acull la Cúpula Gustum per divulgar els aliments locals entre els escolars

A la nova experiència hi participen 92 alumnes de primària, de les ZER Urgellet i Narieda, l'Escola Sant Jordi i l'Institut Aubenç. L'activitat també s'ha organitzat a Puigcerdà, on hi prenen part 186 infants
La Cúpula Gustum a Oliana
01/03/2018 13:49

Oliana i Puigcerdà acullen aquests dies la Cúpula Gustum, una activitat itinerant que dóna a conèixer als escolars els productes alimentaris del territori. L'acció ha estat impulsada pel Consorci Leader Alt Urgell-Cerdanya, un dels grups que va impulsar el projecte Gustum, liderat per l’Associació Leader de Ponent, amb l'objectiu de donar valor als productes agroalimentaris locals i augmentar-ne el consum.

La cúpula és un inflable de 6x4 metres, on es realitzen projeccions immersives en format 360º, dinamitzades per un monitor que transporta els alumnes de viatge per conèixer els productes agroalimentaris de l’àmbit rural i la seva relació amb el paisatge, l’economia i la cultura. A l’Alt Urgell, l'activitat s’ha ubicat dins el Pavelló Esportiu Francesc Betriu d’Oliana. Les càpsules que s’han treballat amb els alumnes de la comarca han estat la carn, els productes làctics, els crustacis, els embotits i la fruita i la verdura, sempre d’una forma molt dinàmica i entenedora.

Els centres participants en aquesta primera experiència han estat la ZER Urgellet, la ZER Narieda, l’Escola Sant Jordi i l’Institut Aubenç  d’Oliana, amb un total de 92 alumnes de 4t a 6è de primària i tot l’alumnat d'ESO, distribuïts en grups de 30 i amb 5 passis d’una hora cadascun.

A la Cerdanya, la cúpula s’ha ubicat a l’Escola Alfons I de Puigcerdà i s'hi ha treballat les mateixes càpsules informatives que a Oliana. Els centres educatius participants en aquest cas han estat les escoles Alfons I, Llums del Nord i Vedruna, totes tres de la capital cerdana, amb un total de 186 alumnes de 5è i 6è de primària. Com a l'Alt Urgell, han estat distribuïts en grups d'uns 30 alumnes i s'ha fet 5 passis.

L'acció també compta amb el suport dels Consells Comarcals de l’Alt Urgell i de la Cerdanya, els quals ha gestionat el transport dels alumnes i l'organització de l’activitat amb els centres educatius. Per a aquestes accions, el Consorci Leader Alt Urgell-Cerdanya compta amb el finançament del Departament d’Agricultura de la Generalitat (DARP) i del Fons Europeu Agrari de Desenvolupament Rural (FEADER).