Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Oliana formalitzarà a l'agost l'agermanament amb el poble sard d’Ulìana

Oliana formalitzarà a l'agost l'agermanament amb el poble sard d’Ulìana

Recentment s'ha creat la comissió de treball que ha de tirar endavant el projecte, tot i que no es comptarà amb una subvenció europea que s'havia sol·licitat
Cartell de la població sarda d'Ulìana (Foto: Ajuntament d'Oliana)
03/02/2017 19:47

L'Ajuntament d'Oliana té previst dur a terme el pròxim mes d'agost, durant la Festa Major, l'acte d'agermanament amb la població sarda d'Ulìana. Dimarts passat es va reunir per primera vegada la comissió de treball que s'encarregarà de desenvolupar el projecte.

Tot i que finalment no es comptarà amb una subvenció europea que s'havia sol·licitat per tirar endavant amb la iniciativa, el consistori ha decidit continuar amb les propostes de cara a formalitzar la relació d'agermanament. El grup de treball està format per l'alcalde olianès, Miquel Sala, a més dels regidors de Cultura i de Turisme; la tècnica de Turisme i tres veïns del municipi, que en diverses ocasions han visitat el poble sard i han mantingut el contacte amb alguns dels seus habitants.

El contacte entre ambdues poblacions es va iniciar ja fa anys per casualitat, a través dels clubs de futbol.

Sense subvenció

Cal recordar que el passat mes de setembre una treballadora de l’ajuntament alturgellenc es va desplaçar a Sardenya per presentar conjuntament amb l’Ajuntament d’Ulìana la sol·licitud per rebre una subvenció europea per tal de tirar endavant el projecte. L'ajut finalment no s'ha atorgat. Segons explica el consistori olianès, de les més de 500 peticions, només unes 120 van ser aprovades. "La majoria de les ajudes s’han atorgat a projectes més grans, destinats a treballar innovació tecnològica o debatre sobre la situació europea actual, és per això que el nostre projecte d’agermanament, tot i estar força ben valorat, no s’ha acceptat", s'assenyala.