Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Oliana i la Vansa i Fórnols rebran una subvenció per al seu Pla d'Ordenació

Oliana i la Vansa i Fórnols rebran una subvenció per al seu Pla d'Ordenació

El el primer cas l'ajut serà de 14.900 euros; i en el segon, de 9.500. Política Territorial vol que els ajuntaments regulin les seves previsions urbanístiques
Oliana
07/12/2007 16:45

El departament de Política Territorial ha anunciat avui la concessió de subvencions per a impulsar els plans d'ordenament urbanístic municipal (POUM) d'Oliana i de la Vansa i Fórnols. En el primer cas, l'ajut és de 14.900 euros; i en el segon, de 9.571 euros.

A la resta del Pirineu, també rebran ajut per aquest concepte els ajuntaments d'Alins, la Guingueta d'Àneu, Soriguera, Sort, Arres, es Bòrdes, Vilamòs, Salàs de Pallars i Talarn, amb imports que van dels 16.000 als 38.000 euros. Al conjunt de Catalunya, el pla suposa una despesa de 3 milions i engloba 102 municipis que tenen pendent l'elaboració del POUM,o que volen elaborar documents complementaris, com ara catàlegs d’edificacions rurals.

En les tres convocatòries realitzades la legislatura passada es van atorgar subvencions per a l’actualització de plans urbanístics per valor de 9 MEUR a dos consells comarcals i 311 municipis. L'objectiu final és que tots els municipis puguin redactar i aprovar els seus plans urbanístics i adaptar-los a la legislació vigent. S'ha donat prioritat als municipis més extensos, amb menys habitants, amb més nuclis disseminats, amb un pla vigent més antic, o bé amb una ubicació més estratègica per a les necessitats de sòl industrial i per a la incidència positiva en l’equilibri territorial.