Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Oliana negocia amb l'Estat el traspàs de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil

Oliana negocia amb l'Estat el traspàs de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil

L’edifici, a l’entrada de la vila, es troba des de fa temps en un estat lamentable El terreny havia estat cedit per l’Ajuntament però va acabar sent propietat estatal
Antoni Vilaginés, alcalde d'Oliana
14/05/2008 17:17

L’Ajuntament d’Oliana està negociant amb l’Estat espanyol la recuperació de l’edifici de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, ubicada a l’entrada nord de la població.

L’alcalde d’Oliana, Antoni Vilaginés, ha explicat a RàdioSeu que ja s’ha tramitat un expedient informatiu a la secretaria general que gestiona les infraaestructures i equipaments de la Seguretat de l’Estat, per tal de donar a conèixer la precària situació de l’immoble, que es va construir ara fa més de 30 anys gràcies a una cessió que va fer el consistori.

Antoni Vilaginés recorda que des de fa uns anys l’edifici es troba en un estat totalment lamentable. L’abandonament de l’immoble ha fet que l’estructura estigui danyada i que s’hi produeixin incidents puntuals. “Per sort hi ha els bombers a prop i això fa que estigui vigilat, però tot i així de vegades hi entra algú a dormir i fins i tot s’hi ha fet algun foc que, malgrat que s’ha extingit ràpidament, ha afectat l’edifici”, detalla Vilaginés. L’ajuntament ha enviat al Govern central fotografies de l’indret perquè siguin conscients del mal estat en el qual es troba.

L’objectiu prioritari és negociar la compra dels terrenys. Tanmateix, l’Ajuntament no està disposat a pagar els 300.000 euros que els va proposar l’Estat ara fa uns anys. En aquest sentit, des d’Oliana recorden que la caserna ja es va construir en uns terrenys d’origen municipal. I que finalment va passar a ser propietat de l’Estat amb uns arguments com a mínim discutibles, com ara que havia estat utilitzat pel cos durant un període de trenta anys per a tramitar l’expedició de llicències d’armes.

En cas d’arribar a un acord, el consistori es planteja aprofitar el solar per construir-hi un alberg juvenil. Segons Vilaginés, aquest equipament seria viable amb l’aposta que vol fer Oliana per un tipus de turisme molt concret, enfocat cap a activitats de natura com la via ferrada i els senders de Gran Recorregut (GR), per als quals serviria de punt de parada.