Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Oliana tindrà aquest divendres la seva alternativa a la variant de la C-14

Oliana tindrà aquest divendres la seva alternativa a la variant de la C-14

La Comissió d’Experts ja té a punt un estudi sobre el traçat que s’ha de presentar al DPTOP
Oliana
10/04/2008 09:47

Oliana disposarà a partir d’aquest divendres d’una proposta alternativa a la variant de la C-14 prevista pel departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya. La Comissió d’Experts encarregada de l’anàlisi de la carretera al seu pas pel municipi alturgellenc, lliurarà un estudi de les opcions de traçat a l’Associació per a la defensa de l’Horta d’Oliana i a l’Ajuntament. Posteriorment, es concertarà una trobada amb el secretari per a la Mobilitat, Manel Nadal, per debatre l’informe.

El grup d’experts, format per arquitectes, enginyers, paisatgistes i agents de mobilitat, entre d’altres, ha elaborat un document ampli per determinar el millor recorregut de la via. L’anàlisi s’ha fet sobre el terreny i obert a la participació ciutadana, per tal de justificar el rebuig a l’avantprojecte del govern català i sol.licitar un pas alternatiu de la futura variant. L’alcalde del municipi, Antoni Vilaginés, ha destacat el fet que “tothom hi ha pogut dir la seva”.

Recordem que l'Associació per a la defensa de l'horta d'Oliana va recollir el passat mes de novembre, durant la celebració de la Fira de Tots Sants, 800 signatures en contra del traçat del projecte de la variant de la C-14. La plataforma considera que el planejament afecta negativament al poble tant en l’àmbit econòmic, com en l’àmbit turístic i mediambiental.

El grup d’oposició va proposar la creació d'una comissió d'experts que pogués valorar el millor traçat tenint en compte el futur del poble. L'entitat també va sol.licitar que es tingués en compte que el traçat de la variant va contra les directrius del Pla Territorial de l'Alt Pirineu. Fonts del col.lectiu assenyalaven que el projecte previst pel DPTOP “afectarà econòmicament, tant a l'agricultura, que perdrà una part de l'horta; com al turisme, ja que separarà el futur llac de cua del nucli urbà, fet que farà més difícil que els turistes puguin visitar el poble i puguin fer despesa en comerços i restaurants”.