Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Optimisme a Andorra pels indicadors econòmics del 2016

Optimisme a Andorra pels indicadors econòmics del 2016

El ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, remarca que milloren les dades d’importacions, de matriculacions de vehicles, d’assalariats i d’obertures de comerç
Presentació de les dades econòmiques (Foto: Govern d'Andorra)
15/02/2017 19:52

El ministre de Turisme i Comerç d'Andorra, Francesc Camp, ha presentat aquest dimecres els indicadors econòmics del 2016 que, segons el Govern andorrà, "mostren com es manté la tendència de recuperació". Camp ha assenyalat com han millorat les dades d’importacions, de matriculacions de vehicles, d’assalariats i d’obertures de comerç.

Pel que fa als assalariats, la darrera dada disponible és del mes de novembre, amb 36.136 persones, i mostra una millora del 2,8% respecte al mateix mes de l’any anterior, amb gairebé 1.000 assalariats més. De fet, la tendència de millora s’acumula des del gener 2014 quan el nombre d’assalariats va començar a créixer tímidament després de 8 anys de pèrdues continuades.

Concretament, l’augment d’assalariats afecta ja a tots els sectors econòmics, exceptuant el financer, que darrerament ha patit una lleugera davallada. El sector de la construcció ha experimentat una millora en el nombre d’assalariats des de maig del 2016, mentre que al sector immobiliari i de serveis empresarials, a l’hostaleria i al comerç de vehicles també es manté la millora.

Pel que fa als aturats inscrits al Servei d’Ocupació, durant el 2016 també van experimentar una millora, i la darrera dada, d’aquest mes de gener, mostra una disminució del 28,4% respecte al mateix mes del 2016. Així, s’acumulen ja 43 mesos de millora d’aquest indicador.

D’altra banda, l’obertura d’establiments comercials també ha presentat, el 2016, el millor balanç dels darrers anys, amb un increment del 9,2% respecte al 2015. Així, aquest darrer exercici es van registrar un total de 879 obertures i 427 tancaments, el que suposa un balanç positiu de 452 comerços. Aquesta dada és la millor des del 2001, tot i que des del 2013 el resultat ha estat positiu tots els anys

Finalment, les importacions, sense tenir en compte els carburants, també han millorat, en un 7,5% respecte a l’any anterior, i les matriculacions de vehicles han augmentat en un 13,5%.