Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Ordeig demana al ministre d'Agricultura mesures de suport al sector primari del Pirineu

Ordeig demana al ministre d'Agricultura mesures de suport al sector primari del Pirineu

Luis Planas s’ha compromès a treballar per garantir uns preus justos. El grup de Compromís reclama més esforços de les administracions públiques per solucionar la problemàtica dels agricultors i ramaders
Òscar Ordeig i Luis Planas (Foto: Compromís X La Seu)
03/10/2018 21:25

El portaveu de Compromís X La Seu, Òscar Ordeig, ha fet arribar aquest dimecres al ministre d'Agricultura Luis Planas les necessitats que considera que té el sector primari del territori pirinenc. En aquest sentit, Planas s'ha compromès durant la trobada a Lleida amb el polític urgellenc "a treballar per regular i garantir uns preus justos per als agricultors i ramaders".

En relació amb el compromís estatal, el diputat socialista ha puntualitzat que “mentre el Ministeri d’Agricultura en poc temps ha posat fil a l’agulla a la problemàtica dels pagesos i treballa per aplicar mesures concretes que garanteixin uns preus justos als agricultors i ramaders, la Conselleria ni està ni se l’espera des de fa ja massa temps”.

Ordeig ha explicat al ministre espanyol que cal impulsar mesures urgents que solucionin la crisi de preus al sector agroalimentari i li ha agraït que "en el poc temps que es porta de govern socialista a Madrid, ja s’està treballant en una modificació de la cadena alimentària i en la proposta del grup socialista al Parlament Europeu per fixar una directiva que aturi les pràctiques comercials deslleials”.

El portaveu de Compromís també ha instat l’executiu espanyol a “accelerar el màxim possible aquestes eines per garantir la continuïtat dels petits agricultors i ramaders, que es veuen obligats en molts casos a abandonar la seva activitat per la manca de suport del Govern català”. Així mateix, Ordeig ha assegurat que “aquest suport ha de ser més intens i concentrat a les zones més rurals, com són les del Pirineu i l’Aran, un dels territoris de producció agroalimentària més importants d’Europa”.