Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Organitzen per dissabte una xerrada informativa sobre els perills dels transgènics

Organitzen per dissabte una xerrada informativa sobre els perills dels transgènics

L'AEDAU alerta que els aliments manipulats genèticament poden perjudicar la salut dels consumidors Diversos establiments de l'Alt Urgell estan col.laborant en la recollida de firmes per expulsar de Catalunya aquests productes
Cartell contra el blat de moro transgènic
13/05/2008 11:19

L’Associació en Defensa de l’Alt Urgell, en col•laboració amb la Plataforma 'Som lo que sembrem', oferirà una xerrada divulgativa sobre els perills dels aliments transgènics per la salut i el medi. L'acte serà aquest dissabte a les 11 del matí, a la Cooperativa del Camp, al carrer Sant Ermengol 48 de la Seu.

Els promotors de la xerrada consideren que l'ús d'aliments transgènics pot afectar greument la salut dels consumidors, ja que provoca l'aparició de noves al.lèrgies. Alhora, alerten de l’efecte "destructiu" que provoquen els trangènics en els conreus ecològics veïns. El blat de moro transgènic, per efecte de la pol•linització, ha fet desaparèixer el blat de moro ecològic a Catalunya. Quant al consum, s’impedeix el dret a escollir dels consumidors, atès que l’etiquetatge encara oculta la presència de transgènics.

Aquesta xerrada forma part de la campanya que la Plataforma 'Som lo que Sembrem' esta duent a terme arreu de Catalunya per conscienciar l’opinió pública de les conseqüències "nefastes" que comporta d’utilització de productes manipulats genèticament.

Paral.lelament, s'està recollint signatures per promoure una Iniciativa Legislativa Popular perquè el Parlament consideri Catalunya lliure de transgènics. És a dir, que s'expulsi del país aquests aliments, com ja s'ha fet a més de 170 regions europees. Diversos establiments de l'Alt Urgell estan col.laborant en la campanya.

La xerrada comptarà amb Carles Teuler, membre de la plataforma 'Som lo que Sembrem'; i Assumpta Codinach, ramadera ecològica del Pallars i membre de l'Assemblea Pagesa. A l'acte també hi col.laboren l'Associació Cuca de Llum, la Cooperativa de Consum Sostenible La Feixa, l'Assemblea de Joves de l'Alt Urgell (AJAU) i La Seu Solidària.

Com alternativa es proposa un conreu respectuós amb la natura, que com s'ha fet de manera tradicional permeti gaudir d’uns aliments de qualitat òptims per a la salut humana, i mantenir un ecosistema en total equilibri.