Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Organyà acull la centenària Fira de Sant Andreu

Organyà acull la centenària Fira de Sant Andreu

El certamen compta amb una mostra de bestiar, una fira d’artesania i un mercat multisectorial Llena serà a la inauguració de la cita ramadera i Ausàs inaugurarà la sala Noble de l’Ajuntament
Fira de Sant Andreu d'Organyà
28/11/2008 13:49

Organyà acull aquest cap de setmana la centenària Fira de Sant Andreu, que ofereix enguany una mostra de bestiar, una fira d’artesania i un mercat multisectorial. La inauguració del certamen es farà aquest dissabte a les dotze el migdia. Anirà a càrrec del conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Llena.

Després de la inauguració oficial, les activitats de la fira continuaran a la una amb una demostració de doma clàssica de cavall i d’alta escola del responsable de la Ramaderia Germans Àlvarez Garcia, Antonio Rodríguez Rodríguez. A la tarda està prevista la presentació del llibre ‘L’últim nord’, de Vicenç Llorca, premi Vicent Andrés Estellés de Burjassot 2007 (Edicions Bromera). L’acte es farà a la sala de Les Homilies. Durant el matí i la tarda també hi haurà passejades guiades en poni pel carrer Nou.

Pel que fa a diumenge, a les nou del matí l’organització ha programat un esmorzar de ramaders. A les deu, un jurat especialitzat valorarà el bestiar de peu rodó exposat en la Mostra del certamen. Tot seguit, aprofitant l’esdeveniment socioeconòmic, el conseller de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya, Jordi Ausàs, inaugurarà la Sala Noble de l’Ajuntament, que ha estat reformada recentment. Un cop finalitzi l’acte protocolari, el grup SAC Espectacles, de Lleida, realitzarà una ronda musical i un espectacle infantil a la Plaça de les Homilies. Després de la visita a la Fira de les autoritats es durà a terme el lliurament de premis del certamen ramader.

Les activitats prosseguiran a la una del migda amb una nova demostració de doma clàssica de cavall i d’alta escola. Paral.lelament es repetiran les passejades guiades en poni.

L’alcalde d’Organyà, Antoni Fiol, ha destacat la importància de la Fira de Sant Andreu com a element dinamitzador de la població i ha remarcat "l’aposta per l’essència ramadera del certamen".

La Fira de Sant Andreu d’Organyà era una de les més concorregudes del Pirineu. Se celebrava durant més d’una setmana i concentrava animals de peu rodó procedents de tot l’Alt Urgell i també del Pallars, la Cerdanya, el Solsonès, l’Urgell, l’Aragó, Andorra i França. Hi anaven compradors d’aquests indrets, a més d’altres del País Valencià i Castella. Aquesta fira de muntanya després d’uns anys de decadència ha recuperat el seu renom i tradició i actualment és una mostra dedicada als productes artesanals, ramaders i a la maquinària.